bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Луганщині будуть впроваджувати Стратегії розвитку органів студентського самоврядування
05.04.2018

31 березня 2018 року Студентським братством Луганської області була презентована громадська ініціатива з підвищення ефективності студентського самоврядування у ВНЗ, що переїхали з окупованих територій в українські міста Донбасу через міжрегіональне співробітництво та підтримку студентських громад.

Як зазначив керівник організації О. Кормілецький, головними завданнями проекту стануть впровадження Кодексу честі та Стратегій розвитку органів студентського самоврядування, підвищення рівня обізнаності представників студентства щодо механізмів захисту власних прав.

В найближчий час організація планує проведення 4 тренінгів на тему «Розробка та впровадження Стратегії розвитку органу студентського самоврядування в моєму ВНЗ» для представників органів студентського самоврядування 12 ВНЗ Луганської та Донецької областей, що переїхали з окупованих територій. Тренінги відбудуться в Бахмуті, Сєвєродонецьку, Старобільську та Слов’янську.

«Кодекс честі – це апробований досвідом США та дуже ефективний механізм взаємного контролю та запровадження єдиних для всіх  принципів  спільного освітянського життя..  Даний проект спрямований на сприяння розвитку студентської активності та реалізації спільної стратегії по впровадженню Кодексу честі та Стратегії розвитку органів студентського самоврядування в вищих навчальних закладах Донбасу, що перемістилися з окупованої території. Лише комплексний і системний підхід до вирішення спільних проблем функціонування студентського самоврядування зможе сприяти об’єднанню студентів у моральну  громаду, здатну ефективно управляти своїм життям, захищати свої права й інтереси, брати участь у процесі прийняття рішень та діяти на основі моральних принципів», - пояснює Олексій Кормілецький.

Цю діяльність організовано ГО “Студентське братство Луганської області” в рамках «Програми сприяння громадській активності «Долучайся!»», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст заходів в рамках проекту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Контакти

  • ГО “Студентське братство Луганської області”
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.