bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи є в Луцьку юні бізнесмени?
03.04.2018

Наприкінці березня 2018 року у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва (м. Луцьк) відбувся захист бізнес-планів учнів Бізнес-школи для підлітків «Енергія змін». Підлітки демонстрували результати навчання за допомогою розрахунків, відео презентацій та готових виробів.

Журі у складі підприємців Василя Цапюк, Володимира Грунського та Наталі Котищук, а також директора бібліотеки Алли Єфименко оцінювало бізнес-плани і вибирало автора найкращого бізнес-плану.

Ним стала Савельева Валерія, яка планує займатись випічкою бездріжджового хліба та булочок. Вона отримала нагороду - інвестицію в 1000 грн на розвиток бізнесу. Валерія також отримала сертифікат на 200 грн для виготовлення реклами.

Цікава її історія. На проект Валерія прийшла з соціальною ідеєю, була націлена зробити життя поруч комфортнішим. Але вирішення проблеми потребувало коштів і було зовсім мало сподівань на те, що це приноситиме прибуток. І хоч важко було відмовлятися від виплеканої ідеї, але Валерія змогла знайти себе в реалізації іншої. Її виступ на захисті був блискучим. Вона добре знала рецепти, ціни на інгредієнти, своїх конкурентів, орієнтувалась в майбутніх витратах та прибутку, якій  планує отримати. Аргументовано пояснювала, чому саме такою має бути ціна на її продукт. Смачні зразки виробів з продуманою упаковкою остаточно впевнили журі – це переможниця.

Ще одна випускниця - Антропова Віра порадувала журі серйозністю підходу і перспективами бачення свого бізнесу – виготовленню в’язаних чехлів для телефонів.

Вона отримала в подарунок настільну бізнес-гру «Шлях до успіху у кожного свій» і сертифікат на 200 грн для виготовлення реклами.

Стримана Ільчук Анастасія вразила своєї глибиною та професійним підходом в розробці дизайну та представлених елементів гри. «Я люблю грати в настільні ігри і добре на цьому розуміюся. Я розробила настільну гру «Мандрівка Луцьком».  Я хочу, щоб волиняни і гості міста полюбили наш Луцьк, дізналися про нього багато цікавого». Подарунковий сертифікат на 200 грн для придбання книжок ій вручила Алли Єфименко.

Підкорили своїм азартом та вмотивованістю під час виступів Мельник Дмитро та Агеєва Єва. Взагалі всі бізнес-проекти були цікаві і корисні для Луцька і можуть бути реалізовані вже зараз.

Проект «Бізнес-школа для підлітків «Енергія змін» громадської організації «Переселенці Криму та Донбасу» отримав фінансування від Агентства ООН у справах біженців у рамках грантової програми з підтримки ініціатив переселенців, що впроваджується ГО «КримSOS».

Керівник проекту Аза Голощапова: «Ми хотіли, щоб діти мали змогу і бажання  реалізувати себе в Україні. Навчання впродовж 3-х місяців було спрямовано на  розвинення творчого мислення, формування підприємницьких навичок та розробку перших  бізнес-проектів підлітків Луцька, в т.ч. з вразливих категорій. Навчання проходило в формі дискусій, тренінгів, бізнес-ігор, майстер-класів  від відомих  підприємців. Планувалось, що діти будуть краще обізнаними у сфері бізнесу, а виявилось, що більшість з них прагне спробувати це практично. І ми доклали всіх зусиль, щоб це у них вийшло! Порадувало й те, що учні почали між собою кооперуватись, будувати партнерські відносини».

Всі діти отримали сертифікати про закінчення Бізнес-школи «Енергія змін»  і подарункові сертифікати на 100 грн, щоб відсвяткувати новий етап у житті.

Випускники Бізнес-школи діляться своїми враженнями:

«Мені це  цікаво, я хочу заробляти цим гроші. Навчання в Бізнес-школі дало мені розуміння, що підприємець має враховувати різні важливі моменти – і близькість постачальників, і смаки споживачів, і позиції конкурентів. Я вже маю закази і хочу бути успішним в цій справі»

Серйозна діяльність часто потребує підтримки. Учням школи поталанило мати  батьків, які думають про майбутнє своїх дітей. Було з ким порадитись, знайти відповіді на складні запитання. За це батьки отримали Подяки від керівництва проекту.

Проект згуртував біля себе енергійних зацікавлених людей. Підприємець Василь Цапюк у грудні брав участь у пітчингу ідей учнів Бізнес-школи «Енергія змін» і мав можливість оцінити, як змінились діти і їх ідеї за 3 місяці навчання :

«Я дуже втішений результатами, наскільки діти молодці, наскільки активні. І наскільки молодці ви, що проводите таку Бізнес-школу. Тому що ринок цього потребує. Час помінявся і дітей потрібно готувати до самостійного життя майже від народження. Не треба в них забирати дитинство, просто потрібно їм показувати, наскільки це добре і цікаво – заробляти власні кошти. Ці діти заряджені своїми ідеями, з азартом, запалом, вже завтра готові їх реалізувати!»

Від імені розробників Василь Цапюк подарував настільну бізнес-гру «Шлях до успіху у кожного свій» команді проекту.

Реалізація проекту була би вкрай складною без активної участі партнерів  -  Управління освіти Луцької міської ради і Волинської обласної  бібліотеки  для  юнацтва, за що їм велика подяка.

Всі партнери вирішили, що новий курс занять у Бізнес-школі «Енергія змін» має стартувати у вересні п.р. То ж у команди проекту є трохи часу на пошук фінансів для його запуску.

Контакти

  • ГО «Переселенці Криму та Донбасу»
  • [email protected]
  • 066-333-59-50; 095-067-71-23
  • http://pereselenci.com/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.