bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Студентів Донецької та Луганської області навчають мирному спілкуванню
02.04.2018

Студентське братство Луганської області в рамках інформаційної кампанії за допомогою волонтерів розповсюджує по ВНЗ Донецької та Луганської області інформаційні матеріали про запобігання булінгу та конфліктам і побудову діалогу в студентському середовищі.

З буклетів та постерів студенти дізнаються про поняття конфлікту, зокрема педагогічного, та способи його запобігання, про основні типи поведінки під час конфліктів, про те, до чого призводить булінг та як діяти коли ви стали свідком даного явища.

Метою такої інформаційної кампанії є продовжувати формувати серед студентської молоді почуття власної гідності, толерантності, стриманості, уникаючи конфліктних ситуацій; розвивати уміння запобігати конфліктам, що тягнуть за собою низку негативних наслідків; розглядати способи їх вирішення; розвивати комунікативні здібності; виховувати найкращі людські риси громадянина нашої країни зі сформованою життєвою компетентністю — умінням жити у суспільстві. 

Студентським братством Луганської області було проведено конкурс есе серед шкільної та студентської молоді Донбасу на тему: «Толерантність як шлях до сильної України», метою якого була необхідність подолання упереджень і стереотипів у сприйнятті спільної історії серед молоді Донбасу, розвитку толерантності та взаємоповаги в молодіжному середовищі. Участь у конкурсі прийняло більше 60 робіт дітей та молоді, серед яких були визначені переможці: Перше місце здобув твір «Толерантність – допомога тим, хто її потребує», за авторством 9-річного Івана Сур (гурток позашкільного навчання «Медіакультура» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради; 4-й клас школи № 136). Друге місце посів твір «Дорожні нотатки на тему толерантності» за авторством Діани Шерстюк (гурток «Лідерство - запорука успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради, 10 клас школи № 126) під керівництвом педагога Леоніда Гапєєва, керівник гуртка «Лідерство - запорука успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міськради. Третє місце отримав твір «Мій клас: від байдужості до порозуміння», авторства Домбровського Володимира Ярославовича (гурток позашкільної освіти «Медіакультура» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 Харківської міської ради, 7-а клас школи № 136).

Проект «Молодь за взаєморозуміння та побудову атмосфери довіри задля кращого життя громад Донбасу» реалізується ГО «Студентське братство Луганської області» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Контакти

  • ГО «Студентське братство Луганської області»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.