bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дубовому говорили про необхідність самоорганізації в умовах об’єднання
29.03.2018

У вівторок 27 березня 2018 року у селі Вербка Дубівської громади відбувся навчальний семінар «Роль та можливості участі самоорганізованої громадськості у послідовному та системному розвитку об’єднаних територіальних громад».

 

Під час зустрічі мешканці периферійного села дізналися, у чому вигода у самоорганізації, як створити та започаткувати ефективну діяльність сільського комітету та які місцеві програми можуть стати основою участі мешканців у вирішенні нагальних проблем села. 

«Розвиток громади на даний момент у ваших руках і добробут залежить лише від вашої діяльності. Потрібно змінити підхід до роботи із радою, перейдіть із вимог до співпраці» - підкреслив, експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, Петро Лавринюк.

Активісти, що долучились до зустрічі, обговорили та визначили першочергові питання, вирішення яких, на їх думку,  «піднімуть» та самоорганізують громаду. Експерт зустрічі представив можливі варіанти рішень та перспективи подальшої роботи сільських комітетів в умовах ОТГ.

Дружня обстановка та довіра дозволила задати спікеру наболілі питання, які як виявляється, струмують процес розвитку та самоорганізації на селі.

Наразі, сформовано ініціативні групи та вестиметься робота із створення інституцій, які б допомогли мешканцям бути у системі прийняття рішень та розвивати ту територіальну громаду, де вони проживають.

Семінар відбуватиметься в межах реалізації проекту «Громадська участь як основа системного розвитку громад», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки ПРООН.

Контакти

  • ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»
  • [email protected]
  • 0332 785 952

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.