bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Люблинці говорили про форми комунікації влади та громади
28.03.2018

26 березня 2018 року для голів, працівників ради та депутатів Люблинецької об’єднаної територіальної громади відбувся навчальний семінар «Взаємодія з населенням, як основа розвитку. Особливості та форми залучення мешканців периферійних та центральних громад у процеси прийняття рішень».

Захід проведений з метою сприяти максимальному запровадженню практик відкритого врядування та налагодження двостороннього діалогу між владою та мешканцями громади. Впродовж навчання учасники обговорювали ті методи комунікації, які найчастіше використовуються у громаді та напрацьовували нові ідеї для налагодження ефективнішого спілкування. Звернули увагу на те наскільки частими мають бути діалоги з громадою та який спосіб ведення інформування та консультування матиме найкращий ефект для обох сторін .

Особливий акцент було зроблено на Статуті Люблинецької територіальної громади, адже саме цей документ визначає основні принципи, за якими функціонує територіальна громада, за якими влада співпрацює з громадою та механізми відповідальності влади перед громадою. Для учасників були висвітлені процедурні моменти та правові наслідки використання кожного із інструментів визначених у документі, а саме: громадські слухання, консультативне опитування, загальні збори, місцева ініціатива та інші форми завдяки яким реалізується місцева демократія.  

Семінар відбувся в межах реалізації проекту «Майстерня комунікації влади та населення у об’єднаних територіальних громадах Волині через використання інструментів місцевої демократії», що реалізується ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контакти

  • ВОГО «Асоціація підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та органів самоорганізації населення»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.