bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Взаємодія з соціальними службами та місцевою владою з питань соціального супроводу кризових сімей
22.03.2018

Саме така тема обговорювалась на круглому столі в приміщенні військово-цивільної адміністрації, в якому взяла участь заступник начальника відділу «Авдіївське бюро правової допомоги» Наталія Толбатова.

Метою заходу є підвищення рівня захисту дітей, які знаходяться під соціальним супроводом, організатором якого виступила міжнародна неурядова організація «SavetheChildrenInternational»

Так, на заході обговорювались шляхи взаємодії в питаннях надання соціальної, психологічної та правової допомоги дітям.

Наталією Толбатовою зазначено, що останніми змінами в ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» розширено коло осіб-суб’єктів права на БПД, до яких віднесено дітей, що постраждали від насильства в сім`ї.

Будь-які прояви насильства щодо дітей, зокрема фізичне покарання, заборонені законодавством України. Попри це, діти продовжують потерпати від різноманітних проявів насильства. Уряд визнає, що діти часто залишаються незахищеними від насильства у багатьох сферах життя – вдома, на вулиці, у школі, а кривдять їх як інші діти, так і дорослі. Випадки насильства щодо дітей усе частіше висвітлюються засобами масової інформації. Це свідчить про зміну парадигми ставлення суспільства до цієї проблеми. Якщо раніше мами і тата, рідні та спеціалісти, які працюють з дітьми, допускали можливість проявів насильства, то наразі все більше дітей, мам і тат, вчителів і вчительок та інших дорослих вбачають у таких випадках порушення прав дитини.

Організатори заходу також зазначили, що держава вживає всіх необхідних заходів для забезпечення захисту дітей, які перебувають у зоні воєнних дій і збройних конфліктів, дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, догляду за ними та возз’єднання їх із членами сім’ї, включаючи розшук, звільнення  з полону, повернення в Україну дітей, незаконно вивезених  за кордон. Постановою КМУ №268 від 05.04.2018 року закріплено, що право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройного конфлікту» має дитина, яка внаслідок таких дій отримала поранення, контузію, каліцтво, зазнала фізичного, сексуального, психологічного насильства, була викрадена або незаконно вивезена за межі України, залучалася до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань, незаконно утримувалася, у тому числі в полоні.      

Учасники заходу домовились про напрямки подальшої співпраці щодо підвищення рівня захисту дітей, які знаходяться під соціальним супроводом та потребують правової допомоги.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги: 

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62 

Торецьке бюро правової допомоги - м. Торецьк, вул. ГероївПраці, 3, тел.: (099) 478-67-48, 

Костянтинівське бюро правової допомоги - м. Костянтинівка, вул. Театральна, 5, тел.: (099) 621-91-72 

Дружківське бюро правової допомоги - м. Дружківка, вул. Короленка, 1, тел.: (095) 926-42-07, 

Добропільське бюро правової допомоги - м. Добропілля, вул. Незалежності, 35, тел.: (095) 209-70-74, 

Слов’янське бюро правової допомоги - м. Слов’янськ, вул. Університетська, 47, тел.: (066) 368-00-63 

Бахмутське бюро правової допомоги - м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 11, тел.: (050) 654-76-61, 

Авдіївське бюро правової допомоги - м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.1, тел.: (050) 545-56-78, 

Лиманське бюро правової допомоги - м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12 б, тел.: (095) 688-54-64, 

Олександрівське бюро правової допомоги - смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5, тел. 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103

 

Контакти

  • Авдіївське бюро правової допомоги
  • (050) 545-56-78
  • м. Авдіївка
  • вул. Молодіжна
  •  буд.1

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.