bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як назвати аеропорт у Полтаві: триває публічна консультація
08.03.2018

Уже місяць полтавці обговорюють майбутню назву місцевого аеропорту. Дискусія проходить у форматі публічної консультації.

Полтавщина стала першою областю, де стартували публічні консультації за ініціативи Полтавської обласної ради та в межах кампанії, яку реалізує Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» від Інституту «Республіка». У планах громадської організації – проведення консультацій по всіх регіонах України, у 30 містах.

Публічна консультація – це інструмент, який використовується для комунікації між владою та громадськістю, аби спільно вирішувати суспільно важливі питання. Кожен громадянин може висловитися і вплинути на прийняття остаточного рішення. Для України це новий інструмент, проте у світовій практиці він використовується досить широко.

На Полтавщині громадськість міркує, на честь якого визначного діяча має бути названий Міжнародний аеропорт «Полтава». Серед можливих варіантів – Микола Гоголь, Іван Котляревський, Іван Мазепа, Симон Петлюра, Григорій Сковорода. Тож полтавці висловлюють свої думки з цього приводу. Станом на 7 березня до публічної консультації долучилося 5107 небайдужих громадян. Думки активістів на сьогодні розподілилися таким чином:

  • за Івана Мазепу – 1991
  • за Миколу Гоголя – 1323
  • за Івана Котляревського – 983
  • за Григорія Сковороду – 446
  • за Симона Петлюру – 364

А поки триває публічна консультація, «Активна Громада» вирішила поцікавитися, чому мешканці Полтави обирають той чи інший варіант.

«Ми за аеропорт імені Гоголя, – одностайно зазначають Олена Жукова та Ярослава Цілюрік, місцеві мешканки. – Хоча жодна із постатей, винесених на обговорення, і не стосується авіації, але серед запропонованих, на наш погляд, Гоголь –оптимальний. Бо про нього знають, напевно, що у всьому світі».

Юлія Городчаніна, мешканка Полтави, каже, що вона – за Котляревського: «Ця постать несуперечлива у сприйнятті різними поколіннями полтавців, незважаючи на суспільно-політичні уподобання. А отже, може бути компромісною. Котляревського знають усі, далеко за межами Полтавщини. Його досягнення як батька сучасної української літератури допоможуть у формуванні іміджу міста як культурного осередка на основі зрозумілої всім історичної спадщини».

Інший респондент сказав, що хотів би, аби летовище назвали на честь Івана Мазепи: «Я обрав варіант «Мазепа», тому що це – легендарна людина! Він був Гетьманом Війська Запорозького. З усіх варіантів, як на мене, це найбільш достойний для назви міжнародного аеропорту».

Як бачимо, думки різняться. А який варіант підтримуєш ти?

Висловити свою думку можна, відправивши SMS «3011(пробіл)Номер відповіді» на номер 093-117-00-35 або за посиланням vdmk.org/3011. Вартість SMS згідно з тарифами оператора.

Публічна консультація триває до 31 березня 2018 року.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.