bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

17-та Всесвітня конференція з питань тютюну та здоров’я
08.03.2018

7-9 березня у Кейптауні (Південна Африка) відбувається 17-та Всесвітня конференція з питань тютюну та здоров’я (World Conference on Tobacco or Health – WCTOH).

28870933_10215744548430781_545566966049915329_n.jpg

Близько 2000 делегатів - дослідники, вчені, представники ООН та громадянського суспільства, медики та політики з більш ніж 100 країн – відвідують триденну конференцію на тему ”Єднання світу задля майбутнього без тютюну” – йдеться в офіційному прес-релізі Конференції[1]. Так, це підтверджує, що міжнародне співробітництво є життєво важливим для боротьби з вживанням тютюну, який залишається провідною причиною смертності і щороку вбиває понад сім мільйонів людей. WCTOH - провідний міжнародний форум з боротьби проти тютюну. Цьогорічна подія  вперше за свою 50-річну історію відбувається на африканському континенті.

У конференції беруть участь також і представники ГО «Життя» Андрій Скіпальський та Лілія Олефір, де вони представлять успіхи України в боротьбі з тютюновою епідемією.

Досягнення в  галузі охорони здоров’я шляхом реалізації Рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я з боротьби проти тютюну (РКБТ ВООЗ) зазнають потужного нападу з боку тютюнової індустрії. Під час першого пленарного засідання конференції спікери закликали до поновлення уваги до політики боротьби проти тютюну, яка допомагає споживачам тютюну кинути курити, а також захистити від куріння тих, хто ще не почав. РКБТ ВООЗ є основною темою конференції і залишається одним із найуспішніших договорів Організації Об’єднаних Націй, охопивши 181 сторону за більш ніж десять років. Ці держави-сторони юридично зобов’язані приймати та запроваджувати заходи щодо зменшення використання тютюну. З моменту набуття чинності, більш ніж 10 років тому, у багатьох країнах успішно були реалізовані заходи з контролю над тютюном, у тому числі створення стовідсотково вільних від куріння громадських місць, заборона спонсорства та реклами тютюнових виробів,  запровадження графічних попереджень про шкоду для здоров’я на сигаретній упаковці.

Глобальним послом ВООЗ з питань неінфекційних захворювань Майкл Р. Блумберг, на конференції оголосив про створення ініціативи «STOP» (Stopping Tobacco Organizations and Products) .

Заходи з боротьби проти тютюну зберегли майже 35 мільйонів людських життів у всьому світі, але чим більше міст та держав вживають заходів, тим активніше тютюнова промисловість намагається знайти нових споживачів, особливо серед молоді. І ми не можемо залишатися осторонь, оскільки тютюнова галузь вводить в оману громадськість, прагнучи залучити якомога більше людей до своєї продукції”, - зазначив Майкл Р. Блумберг, Глобальний посол ВООЗ з питань неінфекційних захворювань та засновник «Bloomberg Philanthropies».

Д-р Віра Луїза да Коста-е-Сільва, керівник Секретаріату Конвенції РКБТ ВООЗ повідомила, що сфера контролю над тютюном стала основою нової Програми сталого розвитку. “Прискорення виконання РКБТ ВООЗ, глобального договору з контролю над тютюном, а також ратифікація Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами допоможе державам досягти їхніх цілей до 2030 року і зберегти десятки мільйонів життів “, - підкреслила да Коста-е-Сільва.

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.