bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чмирівська громада на Луганщині за самоорганізацію
31.01.2018

Чмирівська сільська громада продовжує активно співпрацювати з експертами Ресурсного центру сприяння розвитку місцевої демократії, якій працює на базі ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини».

Після об’єднання в 2016 році зроблено багато, але пошук ефективних моделей взаємодії та комунікації сільської ради та периферійних громад із використанням інструментів місцевої демократії. За допомогою таких моделей громада планує  формувати перспективі плани розвитку та відбирати пріоритетні напрямки, за якими села будуть крокувати до сталого розвитку вже 2018 році.

Ще влітку за допомогою Ресурсного центру в Чмирівської ОТГ з’явився Статут територіальної громади. Зараз вирішується питання практичного використання окремих положень Статуту.

Особливим аспектом спроможності ОТГ в регіоні є необхідність належного врахування та захисту інтересів їх периферійних громад, на території проживання яких після об’єднання не розташовані органи місцевого самоврядування. Тому в громаді проведені навчальні заходи та зустрічі на тему створення органів самоорганізації населення в периферійних громадах та громадської ради при сільському голові. 

«Громадськість хоче мати ті чи інші важелі ефективного діалогу між владою та громадськістю, впливати на прийняття рішень, бачити принципи роботи сільскради, виконкому, комунального підприємства, допомагати старостам» - відзначив Голова громади Сергій Войтенко.  

Діяльність здійснюється ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення сталого розвитку у об’єднаних територіальних громадах на Луганщині через збалансування інтересів центру та периферійних громад».  В ході проекту представники громад отримають методичну і консультаційну допомогу,  пройдуть навчання та стажування в інших громадах України.

Контакти

  • ЛОГО “Громадська ініціатива Луганщини”
  • [email protected]
  • 0506223330

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.