bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадські активісти й поліція шукають механізми забезпечення громадського порядку (Донецька обл.)
31.01.2018

25 та 29 січня ГО «Агенція демократичного розвитку Донбасу» та Патрульна поліція Краматорська і Слов’янська провели зустрічі з громадськістю та місцевими мешканцями з метою пошуку ефективного механізму забезпечення громадського правопорядку у сфері захисту населення від шкідливого впливу шуму, обговорення інших хвилюючих громаду питань безпеки та вироблення спільних шляхів їх вирішення.

Представники патрульної поліції розповіли про норми законодавства, якими регулюється питання забезпечення права громадян на захист від шкідливого впливу шуму, а сааме щодо  зобов’язання згідно ст. 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та громадян при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення і зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення шуму: здійснювати відповідні організаційні, господарські, технічні, технологічні, архітектурно-будівельні та інші заходи щодо попередження утворення та зниження шуму до рівнів, установлених санітарними нормами; забезпечувати рівні звучання звуковідтворювальної апаратури та музичних інструментів у приміщеннях і на відкритих площадках, а також рівні шуму в прилеглих до них жилих і громадських будівлях, що не перевищують рівнів, установлених санітарними нормами; вживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами, зокрема, в жилих будинках і прибудинкових територіях та інших будівель і споруд, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди.

Щодо врегулювання та відповідальності за порушення порядку в даній сфері, то відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як відмітили представники поліції, результати у вирішенні питань щодо порушень у багатьох випадках залежать від дій самих громадян. На сам перед потрібно спробувати вирішити питання шляхом діалогу, поговоривши з сусідом чи з будівельниками (якщо у Вашому будинку ремонт) та виробити зручний для всіх графік, бо досягнення компромісу це найкращий варіант вирішення конфлікту. Якщо ж питання не вирішується мирно, громадяни мають бути обізнаними щодо законодавчого механізму врегулювання питання та діяти відповідно, звернувшись зі скаргою до органів державної влади, зібравши якомога більше підписів мешканців будинку. При цьому, ситуації бувають різні, і якщо необхідна швидкодія, щоб припинити правопорушення, в такому разі необхідно викликати поліцію.

Також на зустрічі представники поліції проінформували громадян про зміни у правилах дорожнього руху та поспілкувались щодо інших питань безпеки містян та які можливі механізми впливу на них можуть бути застосовані.

Нагадаємо, що невдовзі розпочнуться засідання робочої групи координаційної ради з підвищення безпеки громад в Краматорську та Слов’янську, яка була сформована ГО “Агенція демократичного розвитку Донбасу” із представників державних та місцевих органів влади, правоохоронних органів, адвокатів, громадських активістів, представників неурядових організацій та інших зацікавлених сторін.

Діяльність організовано за підтримки Інноваційного фонду з питань взаємодії поліції з громадою PTAP.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.