bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як захистити права споживачів, дізналися мешканці Чугуївщини
26.01.2018

24 січня 2018 року в Чугуївській центральній районній бібліотеці (смт Есхар) відбувся семінар для бібліотекарів, громадських активістів та тих мешканців селища, для кого є цікавою ця тема.

Зважаючи на те, що всі ми є споживачами, дана тематика була актуальна для всіх, хто цього зимового дня завітав до бібліотеки, розташованої в селищному будинку культури.

Як відстоювати свої права у випадках, коли нас намагаються обважити, продати неякісний товар, відмовляються реагувати на виявлені недоліки продукції, розповів Юрій Чумак – правозахисник, керівник «Тренінгового центру прав людини», експерт Чугуївської правозахисної групи, колишній регіональний координатор по взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області.

Учасники правоосвітнього заходу дізналися, як вибудовувалися міжнародні принципи у царині прав споживачів, пізнали засади законодавства України з захисту прав споживачів, згадали основні сфери, де відбуваються порушення.

Ю. Чумак підкреслив, що громадяни повинні бути добре освіченими у своїх правах Та повідав, що в разі їх порушення мають оскаржити дії/бездіяльність продавців та надавачів послуг, в тому числі – до обласного управління Держпродспоживслужби та до суду. І в таких випадках відповідну консультацію можуть надати фахівці правозахисних організацій (в тому числі – Чугуївської правозахисної групи) та центрів безоплатної вторинної правової допомоги.

Також учасники семінару-тренінгу поділилися «лайфхаками» щодо того, як «хитрощам» недбалих продавців протиставити обізнаність, увагу та досвід добрих покупців.

Зауважимо, що аналогічний захід відбувся й 23 січня – на базі Кам’яноярузької бібліотеки Чугуївського району.

Тренінги проводились у рамках ініціативи Чугуївської правозахисної групи «Центр посилення правових можливостей місцевих територіальних громад Печенізького, Чугуївського районів Харківської області та Станично-Луганського району Луганської області».

Контакти

  • Чугуївська правозахисна група
  • [email protected]
  • 097-179-38-22
  • https://www.facebook.com/ChuguyivHumanRightsProtectionGroup/
  • 63503 Харківська обл. м. Чугуїв вул. Музейна 16а

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.