bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У КНЕУ ім. Вадима Гетьмана відкрився «Центр інноваційних технологій»
10.12.2017

У Київському національному економічному університеті ім. В. Гетьмана 5 грудня відбулося офіційне відкриття «Центру інноваційних технологій», навчання в якому буде абсолютно безкоштовним і орієнтованим на здобуття практичних навичок.            

Навіщо студентам потрібен Центр?

Відкриття «Центру інноваційних технологій» є дуже важливою подією в сфері української освіти, так як Центр забезпечить для студентів можливість отримати необхідні практичні навички в підприємництві і бізнесі, які сьогодні на ринку праці серед випускників ВНЗ на вагу золота. Ректор КНЕУ ім. В. Гетьмана Д. Г. Лук’яненко назвав відкриття Центру абсолютної реалізацією двох основних пріоритетів, які лежать в основі розвитку університету, - підприємництво і технологізація. Крім того, навички, отримані в Центрі, стануть логічним продовженням всього масиву теоретичних знань, якими сьогодні перевантажена вся сфера української освіти.

Чому будуть вчити?

Серед основних блоків, які включають в себе вже розроблені плани модулів для навчання в Центрі: сучасні IT-рішення для системної організації роботи; бухгалтерський облік для бізнесу та бюджетних установ; онлайн-закупівлі та тендерні процедури; індустрія 4.0 для українських підприємств. Програми навчання в Центрі розроблені фахівцями компанії IT-Enterprisе і враховують багаторічний досвід роботи компанії як в Україні, так і в Європі, що дає можливість окреслити цілісну картину комплексного рішення при управлінні підприємством. 

Хто відкрив і з якою метою?

Засновником і спонсором «Центру інноваційних технологій» стала компанія IT-Enterprisе. Директор компанії О. В. Щербатенко назвав основною метою відкриття Центру можливість дати як викладачам, так і студентам розуміння того, як зараз працює сучасна економіка. Ректор КНЕУ Д. Г. Лук’яненко зазначив, що подібна інвестиція в майбутніх фахівців, які будуть знатися на певному продукті, - найкраща стратегія для тих, хто цей продукт виробляє. Також О. В. Щербатенко поділився досвідом найму вчорашніх студентів, частка яких при щорічному рекрутингу компанії становить 60%, і зазначив, що найбільшою проблемою випускників українських ВНЗ є невміння перенести весь пласт теоретичних знань на практику, а відкриття таких Центрів вирішить цю проблему. “Сьогодні ІТ-галузь постійно розвивається і проникає в усі сфери суспільного життя. За даними 2016 року, кількість працівників у сфері IТ зросла на 12%, а дохід від галузі - на 17% переваливши за 3 млрд$, і таким чином сфера IT займає третє місце в структурі експорту України. Ми в IT-Enterprise хочемо надати майбутнім фахівцям додаткові можливості отримання практичних навичок та саморозвитку”, - зазначив О. В. Щербатенко.

Що далі?

Відповідаючи на питання про можливості розширення масштабів освітньої діяльності компанії О. В. Щербатенко зазначив, що на даний момент вже підписано договори з більш, ніж 15 іншими українськими ВНЗ, на базі яких планується відкриття аналогічних Центрів за їх підтримки. Програма набирає обертів, що не може не радувати: український бізнес почав відкрито інвестувати в своїх майбутніх фахівців.

При грамотній розробці та популяризації подібних проектів виграють всі: студенти отримують можливість набути навичок, які допоможуть їм при працевлаштуванні, роботодавці отримують фахівців, університети - додаткове освітнє джерело, а держава - розвиток в певній сфері економіки. Будемо сподіватися, що створення проекту «Центру інноваційних технологій» надихне як молодь на розвиток своїх професійних якостей, так і український бізнес на інвестицію в своє власне майбутнє.

Контакти

  • м. Київ
  • вул. Дегтярівська
  • 49Г (4-й корпус КНЕУ ім. В. Гетьмана)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.