bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Слабка стать» - міф про жінок-держслужбовців у Луганській області
06.12.2017

Громадська організація «Луганська коаліція «Громадяни за прозорість дій влади» дослідила електронні декларації посадовців, які представляють органи державної влади та місцеве самоврядування в чотирьох районах Луганської області. Окрему увагу було приділено моніторингу гендерного аспекту в розподілі посад між чоловіками та жінками.

За даними моніторингу, у Троїцькому, Сватівському, Новопсковському та Білокуракинському районах Луганської області, на посадах голів райдержадміністрацій немає жодної жінки. Хоча саме жінки обіймають більшість посад керівників управлінь РДА. Їх кількість перевищує кількість чоловіків на відповідних посадах вдвічі: 53 проти 24.

Відсутність балансу спостерігається й серед очільників місцевих рад. На посадах голів сільських та селищних рад жінок вдвічі менше за чоловіків: 18 проти 38. Найбільше жінок, які представляють місцеве самоврядування – у Сватівському районі, а найменше – у Білокуракинському.

Загалом, у чотирьох районах Луганської області кількість жінок на відповідальних і ключових посадах більша за чоловіків. Зі 133 декларантів-посадовців жінки займають 71 керівну посаду, а чоловіки – лише 62.

Антикорупційний проект «Через декларації до прозорої влади в Луганській області» отримує фінансову підтримку в межах проекту ПРООН «Прозорість і доброчесність публічного сектору»). Моніторинг проводився у відповідності до положень «Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» і Закону України «Про запобігання корупції».

Контакти

  • ГО «Луганська коаліція «Громадяни за прозорість дій влади»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.