bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вшанування героїв Небесної сотні у селі Святопетрівське (Київська область)
05.12.2017

30 листопада о 17 годині, в музеї «Від Майдану до АТО», що знаходиться на другому поверсі спортивно-патріотичного комплексу «Доброволець» в селі Святопетрівське відбувся поминальний захід - реквієм, в пам'ять про Героїв Небесної Сотні.

Як швидко плине час, вже минуло чотири  роки від подій, що назавжди змінили кожного українця, потроху змінюючи Україну… Це роки  важких втрат, болю та випробувань… Та страшна листопадова ніч 2013 - го закарбувалася в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками холодної жорстокості катів - влади та спецпідрозділу «Беркут» проти щирого, світлого і відчайдушного пориву мирного протесту свідомих українців, більшість з яких були студентами… «Євромайдан» - наступ беркутівців - справа снайперів - «Небесна Сотня»… Все це призвело до численних людських жертв… Такою є ціна нашої свободи…  Небесна Сотня – це найсвятіший образ новітньої України, а ці люди - вони дійсно герої, бо віддали найдорожче, що дав Господь кожному – життя ціною свого життя. Серед них були прекрасні сім’янини, добрі господарі, які вже збудували свої садиби, народили дітей і понад усе любили Україну, за неї й вийшли на Майдан… То ж в пам’ять про них, за ініціативи активних громадян, голови благодійного фонду «Пам’яті Небесної Сотні» - Андрія Павленка та голови громадської організації - «РУХ територіальних громад» - Олександра Тигова, в музеї «Від Майдану до АТО», що знаходиться в будівлі спортивно-патріотичного комплексу «Доброволець» в селі Святопетрівське відбувся поминальний захід - реквієм.

На захід зібралися деякі з родин загиблих, військові та всі небайдужі місцеві жителі. Героїв вшанували хвилиною мовчання, потім диякон Омелян разом з семінаристами Михайлівського Золотоверхого помолилися за загиблих, засвітивши свічки, волонтерка Майдану - Світлана Терейковська, авторка проекту - «Новітні Герої України», зачитала історії з життя Героїв і свій рукопис залишила музею, а поетеса - Тетяна Домашенко задекламувала вірші з власної збірки - «Небесна Сотня воїнів майдану». Вкінці відбулась екскурсія музеєм, опісля всі присутні пригостилися чашкою запашного чаю зі смаколиками.

Ось так відбулося вшанування Героїв Небесної Сотні, адже спомин про них це не привід для виступів чи дебатів, тут не може бути красномовства… Не слова, а дії потрібні Україні.. Вірмо, що країну об’єднає праця заради майбутнього і молитва за цих Героїв, бо ми у вічному боргу перед їх найсвітлішою пам’яттю…

Контакти

  • Надія Карпенко Тел. (096)200-68-40
  • Музей «Від Майдану до АТО»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.