bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дослідження імплементації євроінтеграційних реформ в сфері науки та технологій
04.12.2017

 Угода про асоціацію між Україною та ЄС, а також участь України у програмі ЄС «Горизонт 2020» підживлюють сподівання наукової громади щодо якісно нового рівня міжнародного співробітництва з ЄС.

Угода про асоціацію між Україною та ЄС, а також участь України у програмі ЄС «Горизонт 2020» підживлюють сподівання наукової громади щодо якісно нового рівня міжнародного співробітництва з ЄС у рамках Європейського дослідницького простору та Інноваційного Союзу, а також є потужними стимулами для реформування системи державного управління в сфері науки та технологій.

Експерти Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (УС ПГС) провели дослідження, щоб з’ясувати наскільки Уряд України використовує це вікно можливостей і які першочергові кроки необхідно зробити?

Адже старіння наукової інфраструктури, скорочення наукових кадрів, обвальне падіння наукоємності ВВП свідчать про поступове руйнування наукового потенціалу України та вже стали загрозою для національної безпеки держави. Дотепер не почалися процеси формування стратегії розвитку сфери науки й технологій, а фінансування цієї сфери за останні три роки зменшилося до історичного мінімуму.

Дослідження, з повним текстом якого запрошуємо ознайомитися на сайті УС ПГС, розкриває  наскільки далеко Україна просунулася в імплементації євроінтеграційних реформ у сфері науки та технологій і які питання у цій сфері потребують невідкладного вирішення.

Результати дослідження вперше були представлені та схвалені на нещодавньому засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС у Києві.

Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС є частиною Платформи громадянського суспільства Україна–ЄС (Платформа) – органу громадського контролю за виконанням Угоди про асоціацію, створеного відповідно до ст. 469-470 Угоди. Платформа складається з представників громадянського суспільства України та членів Європейського економічного і соціального комітету.

Організації-учасниці Української сторони Платформи та її робочих груп (понад 250 організацій) проводять моніторинг і оцінку виконання Угоди в різних сферах та розробляють рекомендації органам влади та іншим стейкхолдерам. Більше дізнатися про діяльність УС ПГС можна на її офіційному сайті.

Членство в Українській стороні Платформи відкрите для громадських організацій, які поділяють цілі та принципи Угоди про асоціацію Україна-ЄС. За детальною інформацію про те, як приєднатися, звертайтеся до Секретаріату УС ПГС - [email protected], тел.: +380 44 500-2487.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.