bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дизайн соціальної анімації на «Території розвитку 8» відбувся (АХАЛАР)
22.11.2017

Восьмий, останній сезон, програми  «Територія розвитку», гостинно приймав у Чернігові нових учасників.  20 активістів зі всієї України привезли 20 сміливих ідей.

Разом з ініціаторами та командою професіональних тренерів програми тепер маємо перетворити на життєздатні успішні проекти, що змінять на краще життя в конкретних локальних громадах. Для цього попереду ще рік навчання, багато спільної роботи, але початок покладено.

6_26

Перший семінар «Дизайн соціальної анімації» відбувся 4-7 листопада на заміській тренінговій базі “Санрайз”, що розташована в мальовничій місцині на березі річки Десна. В такій надихаючій атмосфері ми знайомились з учасниками та їх ініціативами. Всі презентовані проекти тепер представлені на сайті “Добродел”  і весь наступний рік ми зможемо слідкувати за процесом їх реалізації, модифікації, оновленням та успіхами активістів.

Для ефективної роботи з проектами, на семінарі автори ідей були ознайомлені з основними функціональними можливостями платформи  dobrodel.org.ua, структурою та вимогами до публікацій. Отримали розуміння, яким чином завдяки платформі та її технічним поєднанням з соціальними мережами, можна залучати громаду і широко інформувати про діяльність в рамках проекту.

13

Учасникам надана можливість не лише проаналізувати, а виважено переосмислити загальний підхід до своїх ініціатив, їх просування та реалізації в громаді. Відтепер, у кожного автора проекту є два тижні щоб  привести зовнішній вигляд справи на платформі “Добродел” та змістовну частину ідеї до бажаної, з урахуванням тих вимог та знань, які були отримані на семінарі. 

Важливою частиною навчання, стала тема: “Впровадження інноваційних технологій і змін: як використовувати енергію супротиву?”  Занурення в це питання, допомогло учасникам зрозуміти, що супротив є доволі природним явищем для громади на етапі пропозиції та впровадження змін.  Тому, дії  активістів, майже щоразу, будуть зустрічати супротив людей, які звикли до старого укладу речей, не зважаючи на те на скільки корисні ваші пропозиції та щирі наміри. Практично кожна ініціатива стикається з цією перепоною, тому саме робота з супротивом і залученням людей в активні зміни - стала однією з найбільших тем, якій ми приділили достатньо багато часу на семінарі. 

 1_96

Задля ефективної реалізації ініціатив кожна команда проекту повинна добре розуміти для кого впроваджує ідею, хто є цільовою аудиторію справи. Тому на семінарі ми склали портрет цільової аудиторії кожного проекту, навчалися проводити аналіз ідей на відповідність потреб і цінностей ЦА, та виявляти проблему, з якою працює ініціатива. Розглядали та встановлювали причинно-наслідкові зв’язки виникнення проблеми та її розвитку. При цьому, опираючись на людей – тих, кого залучаємо до активної співпраці та участі, вчились складати ключове повідомлення. Це мало бути таке повідомлення, що добре зрозуміле людям, має відгук на рівні їх потреб і заохочує до активного життя в громаді.

Всі ці фундаментальні речі були пропрацьовані на семінарі та заклали основу для подальшої роботи наших учасників з ініціативами. Вже вдома їх чекає домашня робота та активна праця з проектами на платформі “Добродел”. А результати виконання поставлених завдань і стануть основним показником і орієнтиром для експертів команди “Територія розвитку” при визначенні тих учасників, хто продовжить роботу в програмі.

Таким був семінар першого рівня “Території розвитку”, на якому ми заклали фундамент та сформували вступне розуміння базових речей, що стосуються соціальної анімації: Хто такий соціальний аніматор та чим він відрізняється від лідера або просто активіста? І як власне бути соціальним аніматором для своєї громади. Створили спільне розуміння значення “локальна громада”, і того, що необхідно зробити для її розвитку. Всі це - необхідні речі для усвідомлення, які тепер є в скарбниці знань кожного учасника, щоб ефективно робити позитивні зміни та підвищувати соціальний капітал своєї громади. З цим і продовжуємо спільно рухатись до поставленої мети…

5_20

Проект реалізується за підтримки Фонда Ч. Ст. Мотта

Контакти

  • проспект Миру
  •  35
  •  Чернігів
  • АХАЛАР
  • [email protected]
  • 0462 677 312
  • http://ahalar.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.