bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перший фестиваль цифрових технологій для дітей «ITBabyFest» у Запоріжжі
21.10.2017

14 жовтня 2017 року Запорізька громадська організація «Центр розвитку кар’єри «Професіонали» в рамках Тижня кодування ЄС провела масштабний  захід, присвячений програмуванню та цифровим технологіям – «ITBabyFest»

Захід відбувся в рамках ініціативи Meet and Code, яка впроваджується Ресурсним центром Гурт у співпраці з організаціями TechSoup Europe та Haus des Stiftens gGmbH за фінансування SAP.

Протягом 5 годин діти та підлітки брали участь в різних заходах, присвячених програмуванню.

Під час IT Quest учасники вчилися на простих прикладах формувати базу даних,  аналізувати інформацію та навіть створювати новітні технології з прикладних матеріалів.

Учасники воркшопу з анімації не лише дізналися про те, як це – створювати справжні анімаційні  твори, але мали можливість створити щось  особисто. Вони змагалися в хокей за допомогою роботів-шойбоботів, допомагали роботам-сумоїстам.

Учасники також мали змогу ознайомитись з програмним забезпеченням, що надає можливість створювати комп’ютерні ігри, не маючи досвіду програмування.

Для батьків було проведено низку майстер-класів та лекцій від провідних фахівців, таких як Анастасія Міщенко (IMT Academy, м. Запоріжжя), Роман Кордас (Brain Academy, м. Запоріжжя), Михайло Сердюк (BrainBasket Foundation), Ксенія Чумакова (Центр іноземних мов «Евріка» м. Запоріжжя),  Дем’ян Ом (Відкритий Університет U Open, м. Дніпро)  та Альберт Лалабеков (тренер KODU, м. Токмак). Це дало змогу присутнім ознайомитися з трендами ІТ-ринку в Україні, розширити свій кругозір відносно нових професій та дізнатися багато іншої корисної інформації.

Тиждень кодування ЄС щорічно проводиться з 7 по 22 жовтня з метою показати молоді, яким цікавим може бути програмування та як можна його використати для втілення ідеї в життя.

Контакти

  • Кирило Дядя
  • +38 (099) 340 77 89

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.