bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кам’янці-Подільському обговорили, якою має бути виборча реформа
14.10.2017

12 жовтня 2017 року у Кам’янці-Подільському відбулася публічна дискусія виборчої реформи за участі  представників місцевої влади, політичних партій, громадських активістів, експертів, ЗМІ та небайдужих громадян. 

Метою форуму «Яка виборча реформа потрібна українцям» було обговорити стан виборчої реформи в Україні, визначити першочергові кроки змін виборчого законодавства.

З вітальним словом захід розпочала Христина Будурович, регіональний координатор ВІ “Активна Громада”.

Також було надано слово секретарю міської ради – Дмитру Васильянову, який наголосив на тому, що є важливим обговорення серед громадськості і політикуму реформування виборчого законодавства. Після чого відбулася презентація результатів експертного опитування.

Також помічник координатора ВІ «Активна Громада» - Михайло Будурович, представив експертну оцінку сучасного стану виборчого законодавства, назвав основні переваги і недоліки посилаючись на думку опитаних експертів з багатьох регіонів України.

Під час дискусії щодо виборчої реформи частина присутніх висловилися за те, що потрібно реформувати законодавство, але зміна закону - надто радикальний захід. Разом з тим деякі з присутніх виявили прихильність до їдеї прийняття нового виборчого законодавства.

Після дискусії та обговорень результатів досліджень більшість учасників пообіцяли долучитися до підписання петиції щодо невідворотності покарань за порушення виборчого законодавства. 

Другий блок заходу пройшов у формі гри-моделювання “Право вибору”. Інтерактив мав на меті відтворити виборчий цикл (міжвиборчий період - виборча агітація - день виборів- міжвиборчий період) і перевірити, які зміни учасники запропонують у даний процес. 

Коментар координатора Христини Будурович: «Така форма гри навчає громадян, які саме процеси є правильними під час виборів, а які ні. Момент аналізу вкінці моделювання дає зрозуміти наскільки навіть у грі десь на інтуїтивному рівні ми можемо повести себе так як і у житті».

Форум “Яка виборча реформа потрібна українцям?” проходить у 20-ти містах України в межах проекту “Активна Громада: право вибору” Інституту “Республіка”.

Примітка

Всеукраїнська ініціатива “Активна Громада” — об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в рамках діяльності Інституту “Республіка”.

Проект “Активна Громада: право вибору” впроваджується за підтримки Національного Демократичного Інституту (NDI) за фінансової підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.