bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерти розробили рекомендації для сільських рад з питань надання послуг правового характеру
26.09.2017

Протягом червня-липня у Новоайдарському районі відбулись навчальні семінари для представників сільських рад та мешканців з питань розвитку громад, вирішення проблем правового характеру та впровадження успішних моделей безоплатної правової допомоги.

Семінари було проведено за ініціативи Новоайдарського офісу Мережі правового розвитку при ГО “Суспільна служба правової допомоги”.

За результатами навчальних заходів та експертних опитувань, експерти Новоайдарського офісу Мережі правового розвитку сформулювали рекомендації з питань надання населенню якісних та доступних послуг правового характеру для сільських та селищних рад.

Серед головних порад експертів можна виділити наступні:

-       Створити тимчасову робочу групу (або розпорядженням сільського/селищного голови, або рішенням профільної постійної депутатської комісії) щодо вивчення можливих засобів надання БППД.

-       Провести широку роз’яснювально – інформаційну компанію з питань надання населенню якісних та доступних послуг правового характеру.

-       Розробити та прийняти цільову «Програму розвитку правової допомоги смт. ….», в якій законодавчо закріплюється створення постійно діючої моделі надання безоплатної первинної правової допомоги в громаді.

-       Створити спеціалізовану комунальну установу з надання безоплатної первинної правової допомоги.

-       Організувати працівниками установи надання правових консультацій в громаді, сформувати «територіальний паспорт» чи «соціально та правову карту потреб населення».

-       Провести дослідження громадської думки щодо головних проблем мешканців в громаді, а саме - вивчення головних проблем мешканців району; питання довіри та якості роботи правоохоронних органів; основні напрямки розвитку громади.

-       Сприяти органiзацiї заходiв, якi мають на метi навчання толерантностi, навичкам конфлiктологiї, адаптацiї, пiдвищення мiжкультурної компетенцiї особистостi, зниження агресивностi, навичкам подолання стереотипiв та налагодження дiалогу.

-       Створити умови для розвитку самоорганiзацiї та взаємодопомоги населення для спiвпрацi та взаємодiї iз iснуючими громадськими об’єднаннями й органами влади.

Нагадаємо, що мешканці Новоайдарського району можуть отримати безоплатну правову допомогу в Новоайдарському офісі Мережі правового розвитку - смт. Новоайдар, вул. Незалежності, 2, у понеділок та четвер з 9 до 17 або скайпом - live: pela-lug.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.