bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фото-флешмоб #Громада_це у Дніпрі: медіа-звіт
05.09.2017

2 вересня 2017 року за ініціативи Ресурсного центру ГУРТ у співпраці з громадською організацією «Сила Майбутнього» на Європейській площі у Дніпрі відбувся фото-флешмоб #Громада_це. Одночасно аналогічні заходи в рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України» зібрали активістів у Бердянську, Краматорську, Сєвєродонецьку та Харкові.

Учасники флешмобу – представники ГО «Сила Майбутнього», БФ «Карітас Донецьк», ГО «Майдан Січеслав Дніпро», ГО «Громадський Рух «За гендерну рівність», ГО «Сучасна Академія ЛМ», журналісти та близько 150 небайдужих громадян – обирали свою асоціацію до слова «громада» та фотографувалися із нею, виявляючи солідарність із постраждалими внаслідок конфлікту на Донбасі.

Загалом співорганізаторам у Дніпрі вдалося сфотографувати 180 учасників, які найчастіше обирали «успіх» і «розвиток» як свої асоціації до слова «громада».

Переселенець із Донецька, пенсіонер, в минулому шахтар Василь Дудко зазначив, що громада для нього – не пустий звук і що він хоче бути активним громадянином та разом вирішувати проблеми, що стоять перед громадою, яка його прийняла. Він обрав варіант «підтримка», бо вважає, що важливо надавати підтримку один одному.

До акції долучилася переселенка, провізор за фахом Наталія Мутик. Вона обрала варіант «Ресурси», бо знає, що об'єднані зусилля завжди дають більший результат, і, як наслідок, – ресурси кожному із учасників процесу. Вважає акцію дуже важливою, оскільки не варто забувати про громадську активність, а бути учасниками творення своєї громади.

У флешмобі взяла участь і керівниця просвітницького проекту для жінок «Мальва» Людмила Малишева. Для неї найбільша цінність у громаді – це толерантність. Вважає, що треба толерантно ставитися один до одного, й тоді можна знайти спільну мову, що стане у нагоді для реалізації проектів. Має гарне враження від фото-флешмобу, сподобалася ідея, із задоволенням підтримала, не зважаючи на погану погоду.

Співорганізатори фото-флешмобу в Дніпрі зауважили, що близько 30-40 людей із цікавістю слухали про захід і його мету, обирали слово-асоціацію, але відмовлялися фотографуватися. Цікавинкою флешмобу, на думку співорганізаторів, також було те, що до нього долучилися представники поліції Дніпра. Вони із задоволенням фотографувалися та зазначили, що захід дуже позитивний і надихаючий.

Фотографії із заходу дивіться в фотоальбомі нижче, а також у соціальній мережі Facebook за хештегами #громада_це та #громада_це_дніпро.

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.