bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дніпрі відкрився молодіжний центр «Кузня української інтелігенції»
05.09.2017

2 вересня 2017 року в Дніпрі відкрили молодіжний центр «Кузня української інтелігенції», створений студентами.

Ідея створення молодіжного центру зародилась у студентів-істориків Дніпровського національного університету ім. О. Гончара ще взимку 2017-го року,  а реалізовувати проект почали символічно на день народження Кобзаря - 9 березня.

Приміщення Кузні знаходиться в гуртожитку № 2 ДНУ ім. О. Гончара за адресою пр. Гагаріна, 38. Кімната пустувала і не використовувалась за призначенням, і ми вирішили наповнити її, створити простір, де студенти змогли б з затишком проводити своє змістовне дозвілля.

За майже півроку роботи над проектом ми співпрацювали з адміністрацією університету в особі директора студмістечка, органами місцевого та обласного самоврядування, спонсорами,  до реалізації також долучалися наші друзі і прихильники ініціативи.

Ми розгорнули широку інформаційну компанію, створили спільноту в соціальній мережі Facebook, де звітуємо про пророблену роботу. Нас  тричі запрошували на прямі ефіри ток-шоу «Наживо» і «Час порад» на 51-му каналі, про відкриття молодіжного центру анонсували на  прес-конференції в Інформаторі, про нас знімали сюжети Громадське ТБ Дніпро і  9 канал. Інформація ширилась, знаходилось все більше людей, які зголошувались нам допомогти в розбудові молодіжного центру.

Одним із напрямків нашого проекту є створення в приміщенні Кузні україномовної бібліотеки. На сьогодні ми зібрали  420 книг. Ми співпрацювали з Книгарнею «Є» і книгарнею-кав’ярнею  Старого Лева у Дніпрі. Свої книжки нам надіслали і відомі  видавництва країни «Залізний тато», «Наш формат», «Discursus», «П'яний корабель», «Світ», «Круговерть», «Брайт Стар Паблишинг» і «Meridian Czernowitz», авторські примірники книг з власним підписом подарували Андрій Кокотюха і Василь Шкляр.

30 серпня, коли приміщення вже було майже готове до відкриття ми провели Стратегічну сесію, на якій разом з громадськими активістами, представниками органів державної влади, молодіжних рад та адміністрацій, молодіжними працівниками визначили, хто є клієнтом Кузні та обрали основні напрямки роботи за якими будемо працювати, а саме:

  • Виховний / Національно-патріотичне виховання;
  • Освітньо-просвітницький;
  • Розважально-орієнтований;
  • Мактетинговий/Інформаційнийандрайзинговий.

2 вересня 2017 року о 10.00 відбулось урочисте відкриття молодіжного центру «Кузня української інтелігенції».

Ми перерізали червону стрічку і запросили всіх гостей. На офіційній частині відкриття презентували етапи нашої роботи над проектом. З початком роботи центру нас привітали відеоповідомленнями друзі-колеги з Молодіжного центру Волині, Львівського молодіжного центру, Запорізького обласного центру молоді та Обласного молодіжного центру Полтави!

На відкритті був присутній і Орест Стеців, виконавчий директор Ліги українців Канади, який наголосив на важливості розбудови української справи і побажав нам наснаги в розвитку центру. Через відеозв’язок нас також привітав представник Міністерства молоді та спорту.

Згодом засновники Кузні нагородили та подякували людям, які всіляко допомагали в  розбудові нашого молодіжного центру. У подальшому всі гості були запрошені до святкового фуршету, де могли продовжити неформальне спілкування з горнятком кави і смаколиками!

Субота 2-го вересня стала і першим робочим днем молодіжного центру.

Кузня працюватиме щодень з 14.00 і до 22.00, тому всі бажаючі зможуть прийти до нас, попрацювати, почитати книжки, пограти в настільні ігри та розслабитись після навчання.

Відкриття молодіжного центру – це тільки початок справи, план заходів поповнюється щоденно, тому слідкуйте за анонсами – попереду багато цікавого.

До зустрічі у молодіжному центрі «Кузня української інтелігенції»!

Підготувала Ірина Селезньова

Матеріал підготовлений у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Контакти

  • Ірина Селезньова
  • 097-127-45-95

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.