bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи має право ФОП на оформлення субсидії?
23.08.2017

Під час оформлення субсидії для фізичної особи підприємця (ФОП) є певні особливості врахування доходів, які залежать від розміру прожиткового мінімуму. Враховуючи актуальність питання, інформуємо громадян.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», субсидія розраховується  виходячи з кількості зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги. Кількість зазначених осіб визначається на початок місяця, з якого  призначається субсидія.

Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої  групи до сукупного доходу за  кожний  місяць  враховується дохід на рівні:

  • двох розмірів прожиткового  мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 1 травня 2017 року, за який враховуються доходи (1684 *2=368 грн);

для фізичних осіб-підприємців,  які  обрали  спрощену  систему оподаткування та є платниками  єдиного  податку  другої  групи:

  • трьох  розмірів прожиткового  мінімуму, встановленого  для працездатних осіб (1684*3=5052 грн);

для фізичних   осіб-підприємців,  які  обрали  спрощену  систему оподаткування  та  є  платниками  єдиного податку третьої групи:

  • чотирьох   розмірів   прожиткового   мінімуму,  встановленого  для працездатних  осіб (1684*4=6736 грн).

Звертаємо увагу на те, що при підрахунках сукупного доходу родини не враховуються отримані (неотримані) доходи фізичної особи-підприємця!

Оформити субсідію можна на підставі договору оренди житла. Як це зробити внутрішньо переміщеним особам, та де взяти коректний договір оренди, можна дізнатися за телефоном громадської приймальні УГСПЛ у Сумах за телефоном: +3 8095 354 9888 або особисто в приймальні за адресою: м. Суми, вул. Бєлінського, б.2, оф.4.

Контакти

  • (095) 354 9888

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.