bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Полтаві навчали вирішувати проблеми внутрішньо переміщених осіб
10.08.2017

7-8 серпня 2017 року у Полтаві відбувся дводенний тренінг «Адвокація та співпраця з оргнами ». До участі в якому було запрошено фахівців Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Під час заходу учасники тренінгу дізналися про ази та інфтрументи адвокаційних кампаній, за допомогою яких можна досягти поставленої мети, ознайомились з прикладами успішних адвокаційних кампаній на місцевому рівні та багато іншого…Полтава стала третім містом після Запоріжжя та Харкова, де Громадський холдинг “Грепа впливу” зустрічається з місцевими активістами в рамках свого тренінгового циклу. Цільова аудиторія тренінгу -люди, які займаються проблемами наслідків зюройного конфлікту в Україні. Це -внутрішнє переміщення, питання інтеграції ВПО, захист прав, психологічна, соціальна та інша допомога постраждалому від наслідків конфлікту населенню.

Тренерка Тетяна Дурнєва, яка є виконавчим директором ГО “Група впливу”, вважає, що переселенцям варто навчитися шукати не проблеми, а можливості для їх вирішення, а також не чекати, поки хтось інший це зробить. Адже варіантів вирішення житловоої проблеми ВПО -вдосталь, заявляє вона.

Активістам також розповіли про успішні приклади допомоги в Україні та надали дієві інструменти впливу на місцеву владу. Переселенці - не тягар, а ресурс для громади, - зауважують фахівці з захисту прав людини, які організували навчання.

Також під час заходу, інтегратор Першого полтавського місцевог оцентру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Ражик нагадала присутнім про можливості внутрішньо переміщених осіб отримати безоплатну правову допомогу в будь-якому куточку України, звернувшись до місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Тренінг проходив в рамках проекту “Посилення захисту прав ВПО через співпрацю Уповноваженого ВРУ з прав людини з громадським суспільством”, який реалізовує ГО “Група впливу” у співпраці з Секретаріатом Уповноваженого ВРУ з прав людини за підтримки UNDP Ukraine/ ПРООН в Україні.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • Тетяна Ражик
  • 0532 50-27-29

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.