bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Ірпіні завершилась Літня школа місцевого самоврядування
04.08.2017

Спільно з експертом Інституту політичної освіти  учасники знайшли відповіді на питання «як громадськості потрапити у виконкоми міст чи адміністрацій», «як громадським організаціям співпрацювати з постійними депутатськими комісіями» та «які питання виконком міста має погоджувати з громадою». Спікер наголосив на відмінностях громадських організацій та політичних осередків.

Голова правління Центру Громадянських Ініціатив Віталій Загайний присвятив свою презентацію аналізу усіх інструментів взаємодії влади та громади в Україні та питанню про те, що впливає на ефективність прийняття рішень.

Сергій Лобойко, експерт Центру Розвитку Інновацій НаУКМА ознайомив присутніх з налагодженням роботи Громадського бюджету у Києві, досягненнями та можливостями розвитку цього інструменту.

Експерт Центру Громадянських Ініціатив Наталія Кузьма поділилась власним практичним досвідом реалізації е-петиції, що стала головним інструментом реалізації адвокаційної кампанії.

Окрім цього, експерт ЦеГрІн Олег Конотопцев спілкувався з учасниками про псевдогромадські організації в Україні, а Наталія Сабліна – провела практичне заняття щодо розвитку емоційного інтелекту в управлінських рішеннях.

У рамках школи  учасники мали зустріч з міськими головами Ізмаїлу та Вилково, налагодили співпрацю з організаціями Придунайської Бессарабії.

За результатами Школи у кількох містах запровадять Бюджети участі, інші учасники мають намір скористатись е-інструментами для покращення життя у своїй містах.

Школа тривала з 30 липня по 4 серпня у місті Ізмаїл Одеської області.

Організатор Літньої школи самоврядування - ГО «Центр громадянських ініціатив» за підтримки представництва фонду Фрідріха Науманна в Україні.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.