bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Маріуполі обговорили результати діяльності центрів з надання БПД
31.07.2017

Про результати діяльності центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на території Донецької області,  розширення точок доступу,  визначення правових потреб територіальних громад та напрацьований позитивний досвід говорили в Маріуполі.

Захід організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях за участі громадських правозахисних організацій та партнерів з надання правової допомоги.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко нагадав  про місію, бачення та цінності системи безоплатної правової допомоги (надалі – БПД) на яких ґрунтуються пріоритетні напрямки діяльності Регіонального та Місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Донецької області.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Володимир Антонцев розповів про наданнябезоплатної вторинної правової допомоги підозрюваним та обвинуваченим у кримінальних провадженнях, а також затриманим, заарештованим та засудженим на території Донецької області у першому півріччі 2017р., привів статистику по кількості випадків надання БВПД, характеристику клієнтів. Володимир Антонцев, зауважив, що для Донецької області залишається проблемним питання не забезпеченості системи БВПД адвокатами. У деяких районах працює по одному адвокату, а в районах, що межують з непідконтрольними територіями взагалі відсутні адвокати, що співпрацюють з системою БВПД. Ці обставини значно ускладнюють забезпечення права на захист осіб, які його потребують.

 Заступник директораРегіонального центру Оксана Cавицька доповіла про надану безоплатну правову допомогу місцевими центрами та бюро правової допомоги на території Донецької області у цивільних та адміністративних справах, а також свідкам та потерпілим у кримінальному процесі,привіла статистику покількість випадків надання БПД, характеристику клієнтів, питання, з якими звертались клієнти. Заступник директора звернула увагу нарозширення мережі точок доступу до БПД, в тому числі надання БПД на КПВВ Майорськ та Новотроїцьке. Оксана Cавицька, зазначила про наявність 83 позитивних рішень судів,  а також перелічила питання за якими напрацьований позитивний досвід при наданні БВПД.  Вона також зазначила, що надання БВПД у Донецькій області забезпечується у 51% випадків адвокатами, які працюють за контрактами та у 49% випадків штатними юристами. Працівники центрів регулярно приймають участь у навчальних заходах з метою підвищення професійного рівня в різних галузях права.    

Директор Маріупольського місцевого центру  Олег  Батюк розповів про особливості комунікаційних заходів та важливість правопросвітництва, як інструменту підвищення правової спроможності територіальних громад. Розповів про досвід успішної участі у грантових проектах, розвиток партнерства та  співпрацю з ОМС. Також Олег  Батюк зауважив, що у зв’язку із змінами до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення суб’єктів права на безоплатну правову допомогу, значно зросла кількість письмових звернень щодо призначення адвоката.

На завершення, присутні мали змогу обговорити хвилюючі питання щодо діяльності центрів БВПД та  подальшої співпраці. 

Для отримання безоплатної правової допомоги у Донецькій області звертайтеся за адресою:  м. Маріуполь, вул. Зелiнського, 27а, телефон: (099) 768-25-67, еmail: [email protected] 

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (працює цілодобово, безкоштовно в межах України).

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.