bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Реалізовано проект «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині»
31.07.2017

Проект «Розвиток громадської активності у об'єднаних територіальних громадах Волині» реалізовано на теренах Волинської області у лютому-липні 2017 року. 

За реалізацію проекту відповідала ініціативна група «Волинь - територія позитивних змін», адмініструюча організація – Волинський Інститут Права. Партнерами проекту також стали громадські організації «Асоціація «Відродження та розвиток» (м. Бахмут Донецької області) та «Розвиток Волині» (Волинська область).

Участь у проекті взяли п’ять громад: м. Устилуг, смт. Голоби, с. Зимне,     с. Велицьк та с. Княгининок.

В рамках проекту було проведено 22 тренінги з різних компонентів: створення та діяльність громадських організацій, органів самоорганізації населення, об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, проектний менеджмент, фандрейзинг, адвокація. Участь у навчанні взяли близько 400 осіб з числа представників влади та громади.

Вже сьогодні, як результат реалізації проекту, у громадах, що брали участь у проекті, створено один орган самоорганізації населення та ще чотири – у стадії створення; зареєстровано одну громадську організацію та одна – у стадії створення; подано на конкурс та отримано фінансування на як мінімум два проекти; ведеться мова про створення не менш як трьох ОСББ; у трьох громадах започатковано Програми підтримки місцевих ініціатив, реалізується одна адвокаційна кампанія.  І це тільки ті результати, які є очевидними станом на сьогодні, адже процес створення певних органів та об’єднань інколи є достатньо затратним по часу та потребує ретельної підготовки.

Не дивлячись на те, що реалізація проекту добігає свого кінця, експертами та членами ініціативної групи й надалі проводитиметься робота з розвитку об’єднаних територіальних громад. Так, в межах проекту було започатковано діяльність Центру підтримки громадської активності в об’єднаних громадах. Даний Центр діятиме й надалі, а експерти Центру матимуть можливість надавати консультації, здійснювати супровід зацікавлених осіб та організацій на безкоштовній основі.

Якщо Ви цікавитесь питаннями розвитку об’єднаних територіальних громад або конкретно питаннями, які піднімались в ході реалізації проекту, Ви можете звертатися до спеціалістів Центру. Адреса: м. Луцьк, вул. Глушець, 49, офіс 449. Телефон: (0332) 78-59-65. Також можна задавати свої питання в онлайн режимі на сторінці Центру у мережі Facebook: «Центр підтримки громадської активності в об’єднаних громадах – Волинь».

Тренінги та інші заходи проведені в рамках проекту «Розвиток громадської активності у об’єднаних територіальних громадах Волині», що реалізується в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу та співадмініструється РОГО КВУ. “Зміст цієї публікації є одноособовою відповідальністю ОМГО “Волинський Інститут Права” і за жодних обставин не може вважатись як такий, що відображає позицію Європейського Союзу”

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.