bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Звивистий шлях до власного бізнесу
10.07.2017

Працевлаштування переселенців за рахунок надання індивідуальних консультацій рекрутерів, надання грантів на навчання є важливим елементом розвитку інтеграції ВПО та розвитку громади.

Керівник компанії  PROACTIV Світлана Горленко розповіла про свою історію успіху.

Я піднімаюся на другий поверх офісного центру і йду в кінець вузького довгого коридору. Раніше тут був проектний інститут, а зараз його кабінети здаються під офіси. За декілька кроків мене охоплює запах пиріжків і обідів, що йде з відкритих навстіж дверей буфету. 

Згодом запах їжі залишається позаду і я підходжу до металевих дверей, обклеєних плівкою під дерево. Біло-зелений плакат, який контрастно заявляє про себе на тлі дверей, дає мені зрозуміти, що я на місці. Це кабінет, у якому зараз розташовується офіс компанії PROACTIVE. Про керівника компанії Світлану Горленко й піде мова в нашій рубриці «Історії успіху».

Шлях Світлани до власного бізнесу був звивистим. Поворотним моментом стало резиденство в IDP Business Space, куди вона потрапила цілком випадково: її запросив друг, із яким вони раніше працювали в нотаріальній конторі. Він вирішив зайнятися підприємництвом і саме дізнався про проект Карітас Харків, спрямований на допомогу підприємцям-початківцям, – коворкінг IDP Business Space

Світлана розповідає про це за великим овальним столом, що займає центральне місце в її невеликому офісі. Навпроти нас працює партнер Світлани, яка інколи піднімає голову від ноутбука та вслухується в розмову. 

Коли відбувався донабір резидентів в IDP Business Space, Світлана подала заявку і пройшла за конкурсом. Відібрані резиденти отримували можливість протягом 6 місяців безкоштовно користуватися робочим місцем у коворкінгу та вдосконалювати знання в бізнес-школі IDP Business School. 

– Це була дуже дружна команда, – каже Світлана. – Класно було, що в коворкінгу зібрали підприємців різних напрямів і ми допомагали один одному. У коворкінгу тебе підтримували, вірили в тебе, надихали. Бували моменти, коли хотілося кинути все, але ця підтримка давала нові сили й друге дихання. 

Бізнес-школа стала ключовим фактором, який вплинув на рішення Світлани змінити вид діяльності: 

– Коли я прийшла в коворкінг, я займалася оцінкою майна, а також у мене був невеликий проект з оптового продажу агрохімії, але завдяки допомозі менторів, які працюють із нами в рамках IDP Business School, мої орієнтири змінилися. Після першої співбесіди я зрозуміла, що займаюся не тим, і вирішила повернутися до бухгалтерського та управлінського обліку.

Доля допомагає тим, хто знайшов свій шлях. Після того як Світлана визначилася з напрямком діяльності, вона зустріла колишню колегу і разом з нею на партнерських засадах запустила консалтинговий проект, що включає в себе чотири напрямки: обслуговування бізнесу, консультування, навчання та впровадження управлінського обліку. 

Труднощів на шляху підприємця-початківця було чимало, але Світлана не впадала у відчай: 

– Труднощі полягали в тому, що доводилося діяти методом проб і помилок: були провали в рекламних кампаніях, були складнощі з пошуком відповідного приміщення. Але в основному це такі робочі моменти, з якими стикаються всі підприємці. 

Зараз компанія PROACTIVE повільно, але впевнено розвивається. Разом із партнером Світлана створила команду, у яку входять як штатні працівники, так і залучені фахівці, що працюють віддалено. За півроку її платними й безкоштовними послугами скористалися понад 1500 осіб. Замовниками стали крупні компанії. 

Але Світлана не зупиняється на досягнутому. Після того як допомогли їй, вона теж вирішила не залишатися осторонь. Світлана подала заявку і отримала грант на створення робочих місць для переселенців, який видає Карітас Харків. У рамках цього проекту компанія PROACTIVE створить три робочих місця та надасть можливість працювати і заробляти людям, що потрапили у скрутне становище. 

На завершення нашої бесіди Світлана дала пораду підприємцям-початківцям:

– Якщо ви хочете працювати на себе, але відчуваєте, що у вас недостатньо знань або досвіду, немає підтримки, потрібно йти в IDP Business Space – це те місце, де вас підтримають, допоможуть, направлять, проконсультують і навчать. Тут ви знайдете багато корисних знайомств. 

Бесіду зі Світланою ви можете прослухати в аудіоформаті.

Інтерв’ю записано в рамках рубрики “Історії успіху” проекту «Кар’єра для нового життя».

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.