bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Триває діяльність в рамках програми захисту внутрішньо переміщених жінок «CommUNITY»
06.06.2017

В місті Дніпро триває діяльність в рамках «Програми захисту внутрішньо переміщених жінок «CommUNITY». В період з березня по червень 2017 року вже відбулись дводенний тренінг, 10 офф-лайн  зустрічей та круглий стіл. Учасниці заходів – жительки Дніпропетровської області, в тому числі ВПО.

Активності у Дніпрі взяли свій початок у дводенному тренінгу «Як стати блогером?», що відбувся у березні і зібрав 20 активних та творчих жінок з м.Дніпро, Павлоград, Кам’янське, Новомосковськ.  Участь у тренінгу дала учасницям базові знання про програми та платформи для створення власних блогів, окреслила можливості комунікацій та поширення інформації у соцмережах, створила спільноту «блогерок Дніпра».

Знання та вміння починаючих блогерок шліфувались на офф-лайн зустрічах, яких в період з березня по червень відбулось 10! На зустрічах вчились свторювати якісний відеоконтент, використовуючипрофесійні програми  та можливості Youtube, проводили аналіз найпопулярнійших Блогерів та Влогерів, щоб перейняти іх досвід, аналізували та покращували cтворені власноруч блоги. Одна з офф-лайн зустрічей була присвячена такій важливій темі, як «Медіаграмотність,  журналістські стандарти та «мова ворожнечі». Цю тему обрали саме для того, щоб навчитись створювати контент, що відповідає журналістським стандартам, розвинути критичне мислення, впізнавати «мову ворожнечі» і не використовувати її.

Були й особливі зустрічі з професіоналами. 2 червня в гості до блогерок Дніпра завітала журналістка Олена Андрющенко, членкиня Національної спілки журналістів України. Вона щіро ділилась з учасницями секретами “смачних” текстів, привабливих заголовків та “захоплення” цільової аудиторії блогів. Вийшла надихаюча та змістовна зустріч: кожна учасниця отримала індивідуальні поради від профі.

В якості тренерок та модераторок зустрічей в проекті задіяні тренерки Юлія Копнінська-Петриченко, Наталя Жебрик, Вікторія Панченко, Наталя Зикова, Галіна Целовальниченко. Вони пройшли навчання на тренінгу для тренерів, що вібдувся на базі Тренинг Центру “Mama Cares” перед стартом проекту.

Дискусії та обмін досвідом, зустрічі із журналістами, активістками та блогерками з інших регіонів України – ось такими насиченими є будні проекту«CommUNITY» у Дніпропетровській області. А професійна і дружня підтримка тренерів і учасниць одна одній, від зустрічі до зустрічі роблять статті, блоги, відео досконалішими. У блогерок з’являється впевненість у власних силах та відкриваються нові творчі горизонти. Адже креативного таланту і бажання опановувати нове в них більш ніж достатньо!

Попереду блогерок Дніпра чекають вулична акція та заключна зустріч, на якій будуть підведено підсумки та нагороджено найактивніших учасниць.

Проект «Програми захисту внутрішньо переміщених жінок «CommUNITY» реализуется HumanRightsFoundationUkraine в партнерстві з ГО «Громадська Палата України» при фінансуванні BlackSea TrustforRegionalCooperation.

Координаторка проекту у м.Дніпро – Наталя Жебрик, 0968293900.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.