bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Каховці навчали основним вимогам до громадських проектів
01.06.2017

29 травня 2017 року в Каховці відбувся тренінг для тренерів «Напрацювання практичних навичок з впровадження Громадського бюджету» за участі представників територіальної громади, органів місцевого самоврядування, депутатського корпусу, ОСББ, громадських організацій та ЗМІ.

Експерти тренінгу Іван Шкурат, Сергій Омелічкін та Дарія Фастова розповіли про основні етапи впровадження Громадського бюджету; загальних вимог та обмежень щодо змісту громадських проектів, обговорили тематичні категорії громадських проектів, зокрема, категорію «Енергозбереження»; розглянули можливості  електронної платформи для подачі проектів,  принципи голосування та контроль за реалізацією проектів.

тренінг КаховкаСергій Омелічкін, керівник субгранту ГО «НОВА Енергія», розповів про особливості впровадження бюджету участі в українських містах. Іван Шкурат, сертифікований тренер з впровадження Громадського бюджету, презентував вимоги до громадських проектів у Каховці.

На майстер-класі «Структура проектної заявки та її заповнення», який провів Іван Шкурат,  учасники мали змогу дізнатися, як відбувається генерація  ідей громадських проектів та про метод Вrainstorm, отримали рекомендації щодо назви, опису та пріоритетних напрямків  проекту, а також складання його кошторису.

тренінг КаховкаДарія Фастова розповіла про методи та інструменти залучення громадськості до участі у голосуванні  та визначенні кращих громадських проектів, а також, про процедуру подальшої взаємодії між авторами громадських проектів та виконавцями, відповідальними  за реалізацію проектів-переможців.

Присутні на заході здобули навички з формування, подачі та реалізації проектної заявки. Наприкінці заходу відбулося вручення сертифікатів учасникам тренінгу «Напрацювання практичних навичок з впровадження Громадського бюджету», майбутнім  авторам громадських проектів бюджету участі у Каховці.

18818286_1882225618655885_773920919_oНагадаємо, що Громадський проект –  це механізм, який надає громадянам можливість брати участь у розподілі частини бюджетних коштів міста шляхом подання та реалізації громадських проектів.

Захід організовано ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ» за підтримки Каховської міської ради. Тренінг проведено в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи (ЗМФІ-ІІ) впровадження» у частині надання допомоги у запровадженні бюджету участі в українських містах у рамках компоненту «Посилення практики участі громадян у бюджетному процесі на місцевому рівні в Україні». Проект фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Інститутом бюджету та соціально-економічних досліджень (ІБСЕД). Розробник електронної системи «Громадський проект» — ГО SocialBoost.

Детальна інформація на сайті ГО «НОВА Енергія»: http://nova-energiya.org/

Сторінка ГО «НОВА Енергія» на Facebook: https://www.facebook.com/NOVA.ENERGIYA

Група громадського проекту м. Каховка у Facebook: https://www.facebook.com/groups/Public.project.Kahovka

Контакти

  • Сергій Омелічкін
  • +380508376941

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.