bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Харкові громадські активісти навчились перевіряти інформацію в медіа
29.05.2017

27 та 28 травня 2017 р. відбулись останні два тренінги в рамках Школи громадського контролю в місті Харків. 

 В якості запрошених тренерів виступили Юлія Башкірова, адвокат, юрист Центру громадського контролю „Дій!“ в місті Маріуполь та Ігор Рекун, громадський активіст, журналіст, керівник ГО «Правозахист»  в місті Суми.

Під час першого тренінгу, учасники дізнались про поняття конфлікту інтересів, інструменти запобігання конфлікту інтересів в роботі місцевої влади, успішні кейси протидії конфлікту інтересів на місцевому рівні.

В рамках другого тренінгу, учасники говорили про журналістику і владу, співпрацю державних інституцій, ІГС та громади, стандарти проведення журналістських розслідувань, протидію фейкам та дезінформації,  інструменти факт-чекінгу в роботі ЗМІ та ІГС.  

Нагадаємо, що метою Школи є підвищення професійних навичок журналістів, громадських активістів та блогерів з питань проведення журналістських розслідувань, громадського контролю за органами влади та лобіювання реформ на місцевому рівні з метою підвищення прозорості органів державної влади.

Проект «Прозорі бюджети Харківської області: спільні дії громади та ЗМІ» здійснюється ГО «Інститут демократичного розвитку Харківщини» за підтримки Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.