bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся черговий театрально-психологічний тренінг
05.05.2017

У чернівецькому центрі арт-терапії для ВПО, учасників АТО, та членів їх сімей відбувся черговий театрально-психологічний тренінг «Первая читка» п'єси Н.Ердмана «Самогубець».

Вже третій раз з початку року збираються вимушені переселенці, учасники АТО, члени їх сімей та пересичені громадяни Чернівців у будинку естетики та дозвілля Шепетівка, для того, щоб спробувати себе у ролі акторів/актрис, послабити емоціне напруження через знайомство з видатними драматургічними творами різних авторів/ок. Схема дійства дуже проста. На сторінку угрупування “ZELЁNKA” у ФБ викладається текст запропонованої для читки пє’си. Ті, хто бажають бути акторами/актрисами, завантажують текст собі, вибирають роль “по серцю”, та подають заявки на неї. Упродовж тиждня-двох режисер он-лайн спілкуєтся з ними, надає професійні поради. У визначений день усі збираються на читку “по ролях”, як це робиться у професійному театрі, тільки з глядачами. Після чого учасники/ці проводять так званий “розбір” пє’си. Автор та координатор цього проекту, сам переселенець із Донбасу, та учасник АТО, актор, режисер та шоу-мен Карен Гамбарян каже, що цей захід, на його думку робить не менше, ніж люба психологічна допомога. “Можливість побути у “чужій шкурі” дає, як мені вважається, сильний терапевтичний ефект! А якщо врахувати, що ми підбираємо різні по жанру твори: і комедії, і трагедії -людина і розчулюється, і сміється. Іноді, навіть поперемінно протягом одного вечора!” До речі, відкривали “Первую читку” п’єсою “Різдво” місцевої драматургині Оксани Драчковської, чий твір завоював тогорічний Гран-прі “Коронації слова” у драматургичній номінації. У планах угруповання “ZELЁNKA” п’єси як класичних, так і сучасних авторів/ок.

Посилання: https://www.facebook.com/groups/ZELENKA.CHERNIVTSY/

https://www.facebook.com/groups/ZELENKA.CHERNIVTSY/events/?past

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • https://www.facebook.com/groups/ZELENKA.CHERNIVTSY/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.