bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Школу молодого лідера у Старобільську продовжено
03.05.2017

Двадцять студентів та молодих активістів проходять навчання в Школі молодого лідера та отримують вміння будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста. 

18.04.2017 у Старобільську відбувся третій тренінг. Протягом дня учасники набували навички толерантного спілкування як необхідність в умовах проживання в прифронтовій зоні. Молоді люди створювали свій комунікаційний портрет шляхом самоаналізу, організовували комунікаційну пошту за трьома напрямками: «комплімент», «критика» та «цікаве твердження про учасника школи», яка діяла протягом двох тренінгових днів. Розробляли Life hack шляхів порозуміння у конфліктних ситуаціях. Практикувались будувати діалог шляхом методики ненасильницького спілкування та моделювали конфліктну ситуацію, яку вирішували шляхом фасилітації. Активно обговорювались шляхи подолання конфліктів, їх причини та варіації суб’єктів конфліктних ситуацій. Наприкінці тренером було запропоновано зіграти у гру на невербальну згуртованість та порозуміння. Гра створила конфліктну ситуацію, яка не була вирішена учасниками школи, а навпаки як снігова куля тільки нарощувався. Тренеру довелося зупинити її. За результатами цієї вправи була розгорнута дискусія, де учасники збагнули свої помилки та навчились порозумітись. Цікавим виявився майстер-клас «Мова тіла за методикою Алана Пізи», де учасники експериментували з вербальною комунікацією, завчили деякі цікаві вправи для встановлення взаєморозуміння та контакту з будь-яким партнером. Вправи вийшли веселими та захопливими. Після обіду учасники набували навичок активного слухання в умовах будування діалогу. Розпочали з цікавої гри на уважність, а закінчили вправами на слухання та презентацією своїх вражень. 
Четвертий тренінг «Роль та актуальність проектного менеджменту в розвитку малого міста», якій відбувся 19.04.2017, мав на меті формування у молоді якостей про основні принципи проектного менеджменту та презентації свого проекту. Тренінг складався з двох частин: теоретичної та практичної. В першій половині дня учасники дізнались про проектний менеджмент: проблеми визначення, види та ази його використання. Тренер представила презентацію, де акцентувала угаву на «Залізному трикутнику» формування бюджету проекту, «каскадній моделі» втілення своєї ідеї тощо. По закінченню презентації-лекторію була розв’язана дискусія щодо почутого матеріалу та застосування нових знань на практиці. У другій половині дня учасники навчились застосовувати ці знання, а саме змогли вивчити та сформулювати основні потреби міста, обґрунтувати свою ідею проекту, сформулювати мету, завдання свого проекту, скласти графік роботи та окреслити необхідні ресурси. Коротко представники робочих груп представили свої ідеї та презентували їх для всіх учасників. Учасники Школи молодого лідера отримали домашнє завдання: дописати та оформити презентацію своєї проектної пропозиції. В цілому день запам’ятаєтеся своєю яскравістю та неоднозначністю. 

Цей захід здійснюється ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Школа молодого лідера: вміння та навички будувати громадянське суспільство в реаліях малого міста» в межах фінансування малого гранту проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що адмініструється в регіоні ДОО ВГО КВУ та фінансується Європейським Союзом, представництво в Україні.

Контакти

  • https://vk.com/shkolamolodogolidera

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.