bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Дніпрі відкрили безкоштовний Центр допомоги людям у скрутних життєвих обставинах
20.04.2017

19 квітня 2017 року у Дніпрі відбулося офіційне відкриття безкоштовного Центру «Шанс заради життя» для людей у скрутних життєвих обставинах. Проект створення Центру був ініційований Громадською Організацією «Дорога життя Дніпро» та підтриманий Дніпропетровською ОДА. Для реалізації проекту соціальної адаптації людей у скрутних життєвих обставинах Уряд Німеччини надав 428 тисяч гривень. Проект виконала федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Центр «Шанс заради життя» включає в себе безкоштовний коворкінг-центр[1] загальною площею 22,5 кв.м. та хостел площею 38,5 кв.м.За задумом організаторів  він буде слугувати місцем для тимчасового перебування (від 1 до 3 днів) та інфо-центром для адаптації, пошук та надання інформації з питань допомоги ВПО, пошуку роботи, отримання консультацій та соціальних послуг.

Мета Центру –реалізація прав та свобод, а також створення необхідних побутових умов для людей у скрутних життєвих обставинах: внутрішньо переміщених  осіб (ВПО), ВІЛ позитивних, колишніх в’язнів, осіб з інвалідністю, малозабезпечених громадян, учасників та ветеранів АТО, осіб, які зазнали насилля, ефективно реалізувати права та свободи людини і громадянина та вести повноцінний спосіб життя.

В рамках проекту «Дорога життя Дніпро» за кошти громадської організації відремонтувала 5-ть приміщень (2 кімнати для проживання на 8 осіб, коворкінгову кімнату, кухню та санвузол). За підтримки GIZ коворкінг-центр облаштовано необхідними меблями, побутовою та офісною технікою на суму 328 тисяч гривень.

В рамках проекту також було проведено цикл семінарів із профілактики соціально небезпечних хвороб, семінари з юридичної допомоги та ряд заходів для соціальної адаптації людей у скрутних життєвих обставинах на загальну суму до 100 тисяч гривень. Зокрема, для ВПО та мешканців приймаючих громад були проведені наступні заходи:

  • 16, 21 лютого 2017 – 4 семінари «Профілактика ВІЛ/СНІДу» для 215 школярів (з них близько 40 – діти ВПО) із смт. Юріївка, с. Варварівка, с. Новов’язівське, Чаплинка Юріївського району Дніпропетровської області;
  • 3 березня – семінар «Профілактика туберкульозу»для 30 мешканців селаЧернявщина Юріївського району Дніпропетровської області;
  • 7-9 квітня – 3 семінари з юридичної допомоги для ВПО на базі коворкінг-центру «Шанс заради життя», м. Дніпро.

Найближчим часом у Центрі «Шанс заради життя» також пройдуть:

  • тренінги із працевлаштування для соціально незахищених людей та людей у скрутних життєвих обставинах;
  • семінари з питань профілактики ВІЛ/СНІДу та туберкульозу;
  • курси-тренінги «Користувач ПК».

Проект створення Центру «Шанс заради життя» був ініційований Громадською Організацією «Дорога життя Дніпро» та був відібраний в рамках відкритого конкурсу проектних пропозицій, що проводився федеральною компанією GIZ у липні – серпні 2016 року. За цей час на адресу GIZ надійшла 151 заявка від об’єднаних територіальних громад, установ державної та комунальної форми власності, громадських організацій.

Довідка:

Відкритий конкурс проектів «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб» реалізується в рамках Ініціатив інфраструктурної програми для України на замовлення Уряду Німеччини. Мета проекту – покращення якості надання послуг місцевому населенню в територіальних громадах, які приймають значну кількість внутрішньо переміщених осіб.

Ініціативи інфраструктурної програми для України (ІІПУ) фінансуються німецьким урядом та виконуються Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Основна мета Ініціатив полягає у наданні підтримки Україні для подолання кризи на сході країни. ІІПУ забезпечують надання екстреної допомоги у вирішенні найбільш актуальних проблем, з якими стикається країна та її населення через збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) зі східних областей.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами німецької співпраці з Україною є: демократія, громадянське суспільство, державне управління, децентралізація, енергетика та сталий економічний розвиток. Окрім пріоритетних напрямів німецька співпраця охоплює, зокрема, підтримку подолання кризових ситуацій на сході України, а також співробітництво у сфері запобігання ВІЛ/СНІД.

Прим.* Коворкінг (від англ. Co-working, «спільна робота») у широкому сенсі - підхід до організації праці людей з різною зайнятістю в загальному просторі; у вузькому - подібний простір, колективний офіс (англ. coworking space). Коворкінг характеризує гнучка організація робочого простору і прагнення до формування спільнот резидентів (постійних відвідувачів) та внутрішньої культури. Це також міський громадський простір, що об’єднує людей для спілкування і творчої взаємодії.


[1] Прим.* Коворкінг (від англ. Co-working, «спільна робота») у широкому сенсі - підхід до організації праці людей з різною зайнятістю в загальному просторі; у вузькому - подібний простір, колективний офіс (англ. coworking space). Коворкінг характеризує гнучка організація робочого простору і прагнення до формування спільнот резидентів (постійних відвідувачів) та внутрішньої культури. Це також міський громадський простір, що об’єднує людей для спілкування і творчої взаємодії.

Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.