bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулося обговорення участі церкви у розвитку громадянського суспільства в Україні
14.04.2017

З 6 по 9 квітня 2017 року відбулася німецько-українська конференція під назвою «Церква як Учасник Громадянського Суспільства» у Берліні (Німеччина).

У ній взяли участь представники Комісії УГКЦ Справедливість і Мир  та Української Соціальної Академії, німецькі колеги із Католицького Центрального Комітету Соціальних Студій у Мюнхенгладбах (Німеччина), Католицьких Академій у Берліні та Фулді (Німеччина), «Карітасу Падерборн», Католицького Бюро та Молодіжної Католицької Асоціації Німеччини тощо.

Серед доповідачів Конференції були професор о. Петер Шалленберг, фахівець морального богослов′я та соціальної етики Університету в Падерборні (Німеччина), проф. Алойс Бух із Корсхенбройху, д-р Марко Бонакер із Фулди, д-р Марія-Луїза Шнайдер з Берліну, д-р Арнд Куперс з Мюнхенгладбах та інші німецькі фахівці у ділянці церковного суспільного вчення. Українську сторону представляли о. д-р Михайло Мельник, голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир,  проф. Олександр Цвєтков, надзвичайний і повноважений посол України, д-р Гліб Буряк, викладач Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, а також представники Комісії УГКЦ Справедливість і Мир та Української Соціальної Академії.

Конференція послужила можливістю розглянути такі актуальні тематики, як Християнське Соціальне вчення в дії, Вклад Церкви у Громадянське Суспільство, Громадянське виховання і нові перспективи, Соціальне вчення Церкви та український контекст, Соціальний капітал та політична участь у період змін, перспективи розвитку Соціального вчення Церкви в Україні та ін.

Дні роботи Конференції проходили у насичених стратегічних конструктивних сесіях, круглих столах, обговореннях, дискусіях і презентаціях. Обмін досвідом, пошук шляхів ефективної праці і практичних дій у німецько-українському контексті послужили черговим етапом освітньо-виховного процесу становлення громадянського суспільства на основі християнських цінностей, в якому беруть участь Комісія УГКЦ Справедливість і Мир в Україні та церковні інституції у Німеччині.

Міжнародна Конференція у Берліні послужила також суттєвим взаємним напрацюванням у подальшій діяльності української та німецької сторін у сфері громадянської освіти та поширення Соціального вчення Церкви у суспільстві.

Контакти

  • Злата Бичкова

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.