bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Поліція та громада об’єднаються заради безпечних вулиць
03.04.2017

Так просто - підійти до поліцейського прямо на площі міста і запитати про те, що тебе турбує. Таку можливість мали чернівчани 27 березня на Центральній площі під час річного публічного звіту Патрульної поліції Чернівців та презентації проекту «Безпечні вулиці». Особливі запитання ставили діти, які, окрім інтерактивного заняття про правила дорожнього руху, досліджували патрульний автомобіль та приміряли захисні жилети. 

“Безпечні вулиці” - проект, який ЧОГО “Буковинська агенція регіонального розвитку” втілює спільно з Чернівецькою міською радою та  Управлінням патрульної поліції у м. Чернівці.  Метою проекту є підвищення рівня безпеки на дорогах міста Чернівців через налагодження та посилення співпраці органів місцевого самоврядування, патрульної поліції та громадськості. Проект передбачає роботу в кількох напрямках: аналіз поточної ситуації з безпекою на дорогах та організацією дорожнього руху, вдосконалення діяльності Робочої групи з організації дорожнього руху в Чернівцях, як платформи для посилення безпеки на дорогах міста, а також створення електронної карти організації дорожнього руху як основи для прийняття рішень щодо організації дорожнього руху.

 Тетяна Лебухорська, заступник Голови ГО “Буковинська агенція регіонального розвитку: ”Ми як організація давно працюємо з велосипедним транспортом, лобіюємо за якісний громадський транспорт. Мешканці міста завжди говорять про ями на дорогах і про неякісну інфаструктуру, але  варіанти вирішення проблеми пропонують нечасто. Люди повинні розуміти, що патрульна поліція і є той інструмент, що допоможе зробити місто і вулиці  безпечними. Тобто якщо мешканці бачать десь непорядок на дорогах і вулицях, то якщо вони не викличуть поліцію, то вона не знатиме про проблему. Ми  донесемо цю інформацію до людей. В рамках проекту ми будемо аналізувати точки, де є найбільш небезпечні місця на дорогах Чернівців і аналізувати їх з    точки зору інфаструктури. Чи можемо ми змінити інфаструктуру таким чином, що учасники дорожнього руху почували себе безпечніше на дорогах?”
 
 Важливою складовою проекту є залучення мешканців до організації заходів, спрямованих на посилення безпеки на дорогах міста, адже безпечне місто —   це спільна відповідальність влади, поліції та громади.  
                                                                                        
Контактна особа: Ірина Шведик, координатор з комунікацій Буковинської агенції регіонального розвитку, +38 050 691 14 02, [email protected].

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.