bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбувся тренінг «Актуальні питання соціального захисту ВПО»
06.03.2017

Тренінг з правового навчання та профілактики професійного вигорання для працівників управлінь соціального захисту населення та інших державних установ, які працюють з внутрішньо переміщеними особами пройшов в місті Полтава. На тренінгу, організований та проведений програмою “Радник з питань ВПО” спільно з Департаментом праці Полтавської ОДА, були присутні більше 40 представників органів влади та місцевого самоврядування. Учасників приймала радник з питань ВПО Міністерства соціальної політики у Полтавській області Вікторія КУРИЛКО.

Під час тренінгу учасники мали можливість  отримати відповіді на свої питання, поділитись та обговорити складні випадки, з якими стикались у роботі. Серед іншого тренер-юрист пояснював можливі причини та порядок скасування довідки про взяття на облік ВПО, також говорили про призначення, припинення та відновлення всіх видів соціальних виплат та пенсій.

Тренінгова програма, в рамках якої відбувся тренінг, має на меті надати працівникам УПСЗН всю необхідну інформацію для ефективного вирішення питань, з якими до них звертаються ВПО. Вона охоплює всі області України і проводиться з червня 2016 року по березень 2017 року. Всього в рамках програми буде проведено 40 тренінгів, що складаються з двох частин: консультації юриста щодо правових аспектів роботи з переселенцями та робота з тренером-психологом для профілактики професійного вигорання шляхом боротьби зі стресом.

За відгуками учасників тренінгу, атмосфера на зустрічі була надзвичайно позитивною і дружньою, всі отримали  актуальну і корисну інформацію, матеріал подавався доступно і зрозуміло. Але, найголовніше, усі учасники тренінгу висловили бажання та вказали на необхідність регулярного проведення таких тренінгів.

Тренінгова програма «Актуальні питання соціального захисту внутрішньо переміщених осіб» проходить в рамках проекту канадської неурядової організації Stabilization Support Services “Подолання соціальних наслідків конфлікту на Донбасі та незаконної анексії Криму за допомогою державних структур в Україні та громадянського суспільства” за фінансовї підтримки Уряду Великої Британії.

 Матеріал опублікований у рамках спеціального медіа-проекту «Інформація для свідомих дій: почуй голос постраждалих внаслідок конфлікту на сході України», що  впроваджується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. 

Контакти

  • 050-526-74-75

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.