bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Чернігівщині реалізовується грант для повноцінного розвитку дітей
20.02.2017

На грант від благодійного фонду «Майбутнє Черніігвщини» в Коропі обладнають кабінет логопеда спеціальними меблями та забезпечать дидактичними матеріалами.

- Проблема мовленнєвих вад у дітей стає все актуальнішою. Батьки все частіше скаржаться, що через дефекти мовлення дитина не хоче брати участь у святах, бо там треба розказувати віршики, чи з неї сміються в школі, - розказує завідуюча Коропським ДНЗ «Дзвіночок» Трейтяк Алла.

Сьогодні на Коропщині близько 300 дітей дошкільного віку потребують допомоги в коригуванні мовлення. Донедавна в районі був відсутній логопед для індивідуальної роботи з дітьми. Зараз, завдяки старанням всієї громади, спеціаліст в Коропі вже працює. Він займається не лише з дітками селища, а й з малюками зі всієї громади. Та виникла інша проблема – кабінет логопеда залишається неоснащеним ні спеціальними меблями, ні  дидактичними матеріалами. А саме це обладнання дозволяє максимально ефективно виконувати вправи та розвивати мовленнєвий апарат.

 Саме тому Трейтяк Алла вирішила взяти участь в конкурсі грантів від благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини». Її проект отримав одноголосну підтримку. Вже зараз на кошти гранту замовлені спеціалізовані меблі з дзеркалами та дидактичні матеріали, котрі використовуватиме логопед на заняттях з дітьми.

Поки в приміщенні, де діти вчитимуться правильній вимові, йде ремонт, тож заняття проводяться в тимчасовій аудиторії. Та вже скоро підопічні молодого фахівця займатимуться в новій, світлій та обладнаній кімнаті.

Кабінет логопеда. Скоро тут з являться спеціалізовані меблі

Це не єдиний позитивний досвід грантової роботи в Коропській громаді. Окрім проекту по оснащенню логопедичного кабінету, ще два починання отримали гранти від фонду. Невдовзі вони теж почнуть реалізуватися.

Контакти

  • http://future.cn.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.