bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Стратегічному розвитку об’єднаних територіальних громад на Луганщині бути
16.02.2017

На початку лютого 2017 р. в Білокуракинській селищній раді відбувся  круглий стіл щодо підсумків стратегічного планування Білокуракинської об’єднаної територіальної громади, яке відбувалось майже рік.  

Нагадаємо, що ще в серпні 2015 року в Луганській області було утворено одну з перших в Україні Білокуракинську об’єднану селищну територіальну громаду (СТГ) відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Громаду було утворено внаслідок об’єднання однієї селищної та семи сільських рад. Тому вже на початок 2016 року перед новоствореною громадою стояло складне завдання: чітко визначити, куди рухатися у майбутньому.

В рамках проекту ««Наступні стратегічні кроки розбудови Білокуракинської об’єднаної громади Луганської області»» експертами протягом 2016 року була надана практична допомога Блокуракінської громаді в процесі розробці, публічному обговоренню, лобіюванню ухвалення та впровадженню стратегічних документів для її подальшого сталого розвитку, а саме розробка проектів Статуту селищної територіальної громади, Стратегічного плану сталого розвитку Білокуракинської селищної територіальної громади на до 2026 р., Стратегії розвитку селищної територіальної громади до 2020 р. та Плану соціально-економічного розвитку на 2017 рік.

Майбутнє для громади - це створення умов комфортного, здорового і безпечного життя за рахунок гармонійного поєднання ресурсів Білокуракинської щедрої та гостинної землі з сучасними технологіями раціонального їх використання та інвестиціями задля сталого розвитку за умов активного співробітництва громади й органів самоврядування    

 За результатами діяльності були визначені наступні стратегічні цілі розвитку:

  • Розбудова бізнесу та залучення інвестицій;
  • Розвиток інфраструктури СТГ та надання якісних послуг;
  • Енергозбереження, оздоровлення та туризм.

Стратегічні документи пройшли громадські слухання із представниками влади, бізнесу та громадського середовища та у кожному селі, приєднаному до новоутвореної адміністративної одиниці. Остаточний варіант депутати селищної ради прийняли 23 грудня 2016 року.

За десять років Білокуракинська об’єднана територіальна громада прагне стати спільнотою ініціативних людей, яка мешкає у мальовничому, екологічно-чистому і гостинному краї Луганської області, придатному для комфортного проживання завдяки розвинутій мережі побутових послуг та інфраструктури сільського господарства з потужним логістичним центром.

Контакти

  • ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини»
  • [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.