bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підлітку про поліцію: навчальні можливості для дітей з вразливих груп населення
10.02.2017

У рамках програми «Просвітництво» Асоціація українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) започатковала практику проведення навчальних заходів для людей з вразливих груп населення.

Неповнолітнім, які опинились у притулку, досить часто доводиться спілкуватись з поліцією. Тому саме до них тренер Сергій Перникоза в першу чергу і завітав з нашими брошурами «Підлітку про поліцію» (http://bit.ly/2jqvXAl) та мультсеріалом «Ти і поліція» (http://bit.ly/2kGTAb5).

Ділимося враженнями після першого тренінгу для дітей з  притулку для неповнолітніх, який знаходиться в Деснянському районі м. Києва.

DSC_8458

– Ви спілкувалися з поліцією? – запитує підлітків тренер Асоціації УМДПЛ Сергій Перникоза.

– Так, поліція нас сюди і привозила, – відповідають діти.

У більшості з них досвід спілкування з поліцією доволі болісний. Отже, їм, як нікому іншому, важливо отримати знання про основи правильного спілкування з поліцією у конкретних екстремальних ситуаціях.

Про роль української поліції в Україні неповнолітні слухачі вигукували таке: «Поліція всього боїться», «Вона сама порушує», «Поліцейські залишилися такими ж, як і були раніше», «Хотів би, щоб вони нікого не били».

Ключове запитання дітей про поліцейських – «Навіщо вони потрібні?»

DSC_8423

На всі запитання про поліцію та права людини відповідав Сергій Перникоза. На прикладі власних спостережень він ділився з дітьми практичними порадами щодо того, як починати розмову з поліцією: спершу потрібно ідентифікувати поліцейського – зрозуміти з ким маєте справу, тому попросіть поліцейського щоб він назвав себе та запишіть цю інформацію, потім попросіть поліцейського пред’явити документи і переконайтесь, чи дані співпадають з тим, що ви записали.

– Поліцейські завжди змушують говорити те, чого ми не хочемо говорити, – поскаржився нам один з хлопців.

Як діяти у такій та іншій ситуаціях діти дізналися завдяки перегляду мультсеріалу «Ти і поліція». Усі серії мультфільму «Ти і поліція» можна переглянути за посиланням: http://bit.ly/2kGTAb5

мультик

«А можна ще один мультик?», – таким був загальний відгук дітей про інформативний мультфільм студії Real Stories Production.

Після перегляду дівчина, яку поліція уже вдруге забирає у притулок, сказала: «Тепер знатиму, що якщо раптом поліція застосує проти мене силу, можна залишити певні сліди у кімнаті як доказ порушення прав дитини для експертизи».

Інші діти також проаналізували свій досвід і виявили, що незнання своїх прав дійсно може призвести до їхніх порушень з боку правоохоронних органів.

Глибше вивчити свої права підлітки можуть завдяки брошурам «Підлітку про поліцію», які отримала кожна дитина. 

DSC_8462

Асоціація УМДПЛ вдячна керівництву закладу за надану можливість провести навчання з дітьми. 

Щоб ми провели безкоштовний майстер-клас для вашого спеціалізованого навчального закладу, заповніть, будь ласка, цю онлайн-форму: http://umdpl.info/yak-zamovyty-majster-klas-ty-i-politsiya/

Завантажити брошури можна тут: http://bit.ly/2jqvXAl (щоб отримати друкований примірник брошури, пишіть на [email protected])

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.