bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Черкасах видали українсько-польський посібник для Громадських рад
09.02.2017

Посібник «Навігатор. Корисні та шкідливі поради для роботи Громадської ради» був випущений в Черкасах. Публікація, за основу якої взятий аналогічний польський порадник, налічує 70 сторінок і фактично є збіркою рекомендацій для Громадських рад.

Видання складається з навчальних матеріалів та буде корисним неурядовим організаціям, ініціативним групам та місцевим адміністраціям, які хочуть створити та розвивати громадські ради у своєму місті, регіоні та області.

Над посібником працювали Вікторія Феофілова (ГО «Молода Черкащина», м. Черкаси); Агнєшка Олендер (член ради суспільної користі, м. Білосток, Польща); Микола Макуха (ГО «Опора», м. Черкаси); Анджей Рибус-Толлочко (член ради суспільної користі Мозовецького воєводства, Польща); Тетяна Кавальчук (Коаліція «Молода Черкащина», м. Черкаси); Катаржина Лотовська (голова Центру сприяння громадським організаціям м. Білосток, Польща); Сергій Гончар (БФ «Паритет», м. Черкаси); Лілія Атнажева (депутат міської ради, м. Баштанка, Миколаївська обл.); Сергій Шмиголь (Студентська Рада, м. Черкаси); Алла Юрковська (ЧОО КВУ, м. Черкаси).

У вступі до посібника зазначається: «Усі експерти, які працювали над текстом, мають досвід роботи в таких органах, а тому знають і про їх переваги, і про недоліки, які заважають Громадським радам стати дійсно ефективним інструментом впливу громадянського суспільства на прийняття владних рішень. Кажучи відверто, зараз існує більше скептиків із цього питання, ніж оптимістів. І, можливо, проект «Активні громадські ради» ніколи б не з’явився на світ, якби не наші чудові польські партнери. У червні 2015 року відбувся перший навчальний візит представників п’яти черкаських ГР у Польщу, де вони побачили, як можна ефективно співпрацювати в форматі Громадських рад. Цей візит став натхненням для того, аби поборотися за життєздатність цього інструменту, можливо, навіть «вдихнути друге життя» у цю тему. Саме тому з’явилася ідея створити збірник порад, який би акумулював весь наш та польський позитивний та негативний досвід, зробити такий собі «путівник» для тих ініціативних груп, які готові пройти дорогу заново, користуючись нашими порадами.»

Посібник виданий в електронній версії і доступний для скачування всіма зацікавленими особами.

 Посібник створений у рамках проекту „Активні Громадські Ради ІІ: підтримка співпраці громадського суспільства з місцевим управлінням і державною адміністрацією в Україні” у рамках Польсько-Канадської програми підтримки демократії, фінансованого в рамках Програми польської співпраці для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польщі та Уряду Канади. Проект співфінансується Польсько-Американським Фондом Свободи в рамках програми RITA – «Зміни в регіоні».

Контакти

Коментарі

Надія Мальцева   2618 днів тому   #  

Де можна скачати посібник «Навігатор. Корисні та шкідливі поради для роботи Громадської ради» ?

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.