bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася міжнародна молодіжна конференція з питань довкілля, здоров’я та мобільності
20.12.2016

Наприкінці листопада 2016 р. у Відні зібралися більш ніж 70-т молодіжних делегатів з 30 країн Європейського регіону ВООЗ з метою обговорення та закріплення активної позиції молоді щодо питань інтеграції аспектів навколишнього середовища та охорони здоров’я в транспортну політику.

Захід було організовано 27-29 листопада 2016 року у Відні Європейським регіональним бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO-Europe), Європейською економічною комісією ООН (UNECE), Європейським процесом “Довкілля і здоров’я” (The European Environment and Health Process), Загальноєвропейською програмою по транспорту, навколишньому середовищу та охороні здоров’я (THE PEP) та Європейською Молодіжною Коаліцією з питань Охорони Навколишнього Середовища і Здоров’я (EEHYC).

Протягом перших двох днів міжнародної молодіжної конференції учасники працювали над текстами документів, що містять позиції і пріоритети молоді, яка проживає у Європейському регіоні ВООЗ, задля презентації напрацювань на засідання Робочої групи з питань навколишнього середовища та охорони здоров’я (Sixth Meeting of the European Environment and Health Task Force), що відбулося 29 листопада 2016 року у Відні та передбачало участь молоді.

Переглянути детальну програму міжнародної молодіжної конференції

Міжнародна молодіжна конференція слугуватиме підготовчим етапом до Шостої Міністерської конференції з питань довкілля та охорони здоров’я, яка пройде 13-15 червня 2017 року в місті Острава в Чехії. В даний час обговорюються 7 пріоритетних тем для майбутньої конференції: забезпечення екологічної стійкості систем охорони здоров’я; безпечне і стійке водопостачання і санітарія; підвищення раціональності організації і стійкості європейських міст перед лицем глобальних змін у навколишньому середовищі; підвищення якості повітря; усунення загроз для здоров’я людини в країнах, що стоять на шляху до створення економіки замкненого циклу; підвищення стійкості перед лицем кліматичних змін; підвищення рівня хімічної безпеки.

Напрацювання, розроблені молодіжними делегатами під час міжнародної конференції у Відні, будуть винесені окремим параграфом та розглянуті під час Шостої конференції за участю міністрів, задля закріплення важливості та підтримки участі молоді в європейському процесі з питань довкілля та охорони здоров’я.

Документи, розроблені під час заходу, можна передивитись тут:

Довідково: Європейська Молодіжна Коаліція з питань Охорони Навколишнього Середовища і Здоров’я (EEHYC) - це перша європейська мережа за участю молоді, яка підкреслює і сприяє розумінню взаємозв’язків між довкіллям і здоров’ям. Участь молоді у процесі прийняття рішень є центральним моментом у діяльності Коаліції та підтримується Міністрами охорони здоров’я та навколишнього середовища за допомогою зобов’язань, прийнятих в Декларації на Міністерській конференції ВООЗ з питань охорони навколишнього середовища та здоров’я, що відбулася в Пармі в 2010 році.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.