bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Дніпропетровщині завершився перший етап проекту зі сприяння децентралізації
16.12.2016

В Зеленодольській об’єднаній територіальній громаді на півдні Дніпропетровщини щойно закінчився перший навчальний етап нового проекту «Сприяння децентралізації у Східній та Центральній Україні».

60 учасників з 20 малих громад (як об’єднаних, так і тих, що тільки планують об’єднання) з Донецької, Луганської, Харквської, Черкаської, Кіровоградської та Дніпропетровської областей протягом першої половини грудня глибоко занурилися у тему децентралізації. Вони вивчали основні складові реформи, польську модель реформування, як залучати додаткові ресурси для розвитку своїх громад, як співпрацювати владі, громадськості та бізнесу, як доступними словами пояснити людям у населених пунктах навіщо їм потрібна децентралізація та об’єднання.

В рамках програми учасники також мали можливість зустрітися з цікавими людьми, а також ознайомитися з досвідом Зеленодольської ОТГ та всього Апостолівського району, який першим в Україні був повністю “поділений” на чотири об’єднані громади.

Як написала одна з учасниць проекту: “..уявіть собі, що всі ми являємося такими собі “агентами змін”, яким пощастило рухати колесо історії. Та хай не у всіх вийде все і одразу, але важливо робити, вірити та допомагати іншим робити те саме”.

Наступними етапами проекту стануть менторська програма для учасників, проведення інформаційних кампаній у їх громадах, можливість навчального візиту до Польщі для найактивніших учасників. Фінальним заходом стане Конференція у м.Дніпро у серпня 2017 року.

Проект реалізується БФ “Агенція місцевого економічного розвитку м.Зеленодольська” у партнерстві з СГО “Фундація локальних ініціатив Донеччини” (ФЛІД) та Фондом “Знак” (Польща) при сприянні Фонду з підтримки демокартії (НЕД) та компанії ДТЕК.

Контакти

  • БФ “Агенція місцевого економічного розвитку м.Зеленодольська”
  • https://www.facebook.com/groups/1528261903858004/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.