bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Правозахисне кіно до військкомату прийшло
12.12.2016

9 грудня 2016 року, в рамках заходів з нагоди відзначення Дня прав людини та проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права, до Харківського обласного військового комісаріату завітало документальне кіно з прав людини.

Правозахисник, голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», регіональний координатор Мандрівного фестивалю документального кіно з прав людини Docudays UA Юрій Чумак провів інтерактивну лекцію-бесіду щодо важливості забезпечення прав і свобод людини, а також представив увазі військовослужбовців та працівників військкомату стрічку з репертуару Docudays UA «Пісня бійця» української режисерки Христини Люльченко.

Кіно оповідає про те, як під час бойових дій на сході України солдат Національної гвардії, що написав вірша, шукає композитора, аби поезія стала піснею, і знаходить його… в Росії, на Камчатці.

Крім того, для перегляду було запропоновано документальну стрічку «Остап» режисера Тараса Дроня – про долю українського військового, який пораненим потрапив у полон до сепаратистів.

Фільми викликали у глядачів жваву дискусію, учасники якої зійшлися на думці, що діяльність держави Україна повинна бути спрямована на дотримання прав і законних інтересів громадян, а завданням військових є захист своїх рідних і близьких від тих, хто намагається підірвати безпеку та територіальну цілісність нашої країни.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.