bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Створено Ресурсно-Інформаційний Центр (РІЦ) Куцурубської громади
07.12.2016

Ресурсно-Інформаційний Центр створено рішенням Куцурубського виконкому  №65 від 24.11.2016 р. за спільною ініціативою куцурубського голови Інни Копійки, старости Оксани Яковенко та активістів сіл Іванівка, Яселка, Куцуруб з метою відповідного забезпечення місцевого стратегічного демократичного розвитку Куцурубської об’єднаної громади на засадах громадського діалогу та партнерства.

Нещодавно на Директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ)  на зборах активу Куцурубської об’єднаної громади передав РІЦ комплект офісного обладнання. Так РІЦ вже залучив від міжнародних донорів матеріальних ресурсів на суму 16 500 грн. та допоможе знайти ресурси для реалізації проектів виживанні і розвитку відповідно до цілей і завдань проекту Стратегії Куцурубської об’єднаної громади до 2026 р., що розробляться Стратегічної радою Куцурубської ОТГ за допомогою експертів ФРММ в рамках відповідної угоди про співпрацю.

Також на конкурсної основі Куцурубська ОТГ залучена ФРММ до проекту «Наше самоврядування - спільна справа! Громадянський діалог в південно-східній Україні», що реалізується «MILA». (м. Краків Республіка Польща) при підтримці Польсько-канадської Програми Підтримки Демократії спів фінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністермства закордонних справ ОП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

В 3-х навчаннях проекту взяли участь: О.А. Яковенко -  староста  с Іванівка і Яселка Федорова Т.Я. – фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою, Слепендяєва Л.М. – завідувач Куцурубським дитячим садком «Зірочка», Пікуль Т.В. – директор Куцурубської ЗОШ, Шереметова Л.Г. – завідувач Іванівським дитячим садком «Ромашка» та Лісовська Н.С. – начальник ВОС. За ії результатами для участі у стажуванні в гмінаї Полліши незалежною конкурсною комісією  була обрана Староста О. Яковенко.

Учасникам зборів Оксана Яковенко розповіла наступне :

«Після поїздки до Польщі та участі у проекті, після обговорення з мешканцями громади, було прийнято рішення створити Ресурсно-Інформаційний Центр(РІЦ) розвитку Куцурубської громади, як платформи для участі активних громадян в місцевому самоврядуванні та для прийняття участі у  різних проектах.

Для впровадження такої мети нами був написаний проект, що перемог у конкурсі «MILA». Так громада отримала комп’ютерну техніку для свого Ресурсно - Інформаційного Центру як платформи для підтримки ініціатив активних громадян в місцевому самоврядуванні та проектах з вирішення нагальних проблем громади…».

Діяльність відбувається  на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської обласної ради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ) на тему: «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку» за підтримки програми «Демократична практика» МФ «Відродження».

Партнери проекту: Сільська рада Куцурубської об’єднаної територіальної громади; Департамент економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА; Миколаївська обласна рада; Перший Миколаївській центр безоплатної вторинної правової допомоги.

Контакти

  • ФРММ
  • http://frgn.mk.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.