bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жінки-переселенки поспілкувалися з Міністром ТОТ та ВПО
30.11.2016

28 листопада 2016 р. жінки-переселенки з семи областей України поділились своїми проблемами та баченнями їх вирішення з Міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб та іншими представниками уряду, громадських і міжнародних організацій.

Під час вистави, підготованої та показаної двадцятьма переселенками, що наразі проживають в семи областях східної, центральної та західної України, у глядачів була можливість впливати на хід дій та обговорювати питання, пов’язані з викликами та проблемами, показаними у виставі.

Діалог з владою на національному рівні став завершальним етапом проекту з дослідження потреб та можливостей жінок-ВПО, який реалізувала громадська організація «Театр для діалогу» за підтримки ООН Жінки. Дослідження здійснювалося методом інтерактивного форум-театру в Сєвєродонецьку, Дніпрі та Івано-Франківську.

«Наразі проблем багато, але є той вимір, який робить наслідки конфлікту по-особливому складними для жінок», - відмітила одна з фасилітаторок події з ГО «Театр для діалогу» Ніна Ходорівська. «Неможливість покласти виховання дітей на бабусь, які залишилися на неконтрольованих територіях, потрійне навантаження на жінок-ВПЛ, які в нових умовах беруть на себе роль годувальниці, продовжують піклуватись про дітей та хатні справи, та ще й займаються громадською діяльністю для створення соціальних зв’язків на новому місці — все це є особливостями впливу конфлікту саме на жінок, і про них наша вистава».

«Більшу частину переселенців складають жінки, це 63%, проте вони недостатньо представлені у процесах прийняття рішень щодо відновлення та у мирних переговорах», - підкреслила після заходу керівниця ООН Жінки в Україні Анастасія Дівінська. «Важливість даного діалогу в тому числі полягає і в тому, що жінки-переселенки переконливо довели: вони є активними членами суспільства і мають колосальний потенціал для розвитку і побудови миру в Україні».

Напрацювання з регіонів та з обговорення в Клубі Кабміну організаторки нададуть Міністерству у вигляді рекомендацій до нової цільової програми «Відновлення та побудова миру в східних регіонах України».

 «В цій залі зібрались люди з дуже різним досвідом, але всі вони зацікавлені у зміні ситуації ВПО на краще”, - підкреслила інша ведуча вистави, представниця ГО «Театр для діалогу” Оксана Потапова. «Завдяки творчому та конструктивному діалогу як представники влади, так і учасниці вистави відчули підтримку один одного та усвідомили, що можуть співпрацювати. Процес діалогу триває. Сподіваємось, що таких творчих та відкритих обговорень буде ще багато по всій країні».   

Контакти

  • ГО «Театр для діалогу»
  • Ніна Ходорівська
  • http://tdd.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.