bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кривому Розі відкрився клуб молодих мам для ВПО та місцевої громади
29.11.2016

У Кривому Розі для внутрішньо переміщених осіб та місцевої громади відкрився Клуб Молодих Мам в рамках проекту «Ватра.Простір щирого спілкування, що реалізується ГО «Жіноча сотня м.Кривий Ріг» у співпраці з КДПІ та при підтримці Німецького фонду GIZ.

 

26 листопада 2016 р., діти та їхні батьки святкували новосілля в Клубі Молодих Мам. Клуб засновано в рамках проекту “Ватра.Простір щирого спілкування”, що реалізується ГО “Жіноча сотня м.Кривий Ріг” у співпраці з волонтерським центром “Турбота” КДПІ та при підтримці Німецького Фонду GIZ. Рік тому ГО “Жіноча сотня м.Кривий Ріг” при підтримці УВКБ ООН започаткували вільний простір для молоді з числа внутрішньо переміщених осіб та місцевої громади-ВАТРА. Але майже одразу стало зрозумілим те, що молодь-це не тільки студенти та підлітки. Так виникла ідея охопити турботою молодих матусь та їхню малечу. Спочатку для занять Клубу Молодих Мам виділили в насиченому розкладі ВАТРИ певні години, а згодом, коли відвідувачів стало більше, постало питання розширення простору. На допомогу прийшов Криворізький державний педагогічний університет, надавши приміщення й помічників для проведення ремонту та Німецький фонд GIZ, за фінансової підтримки якого було закуплено матеріали для ремонту, меблі, іграшки та роздатковий матеріал для творчості. Матусі разом з дітками можуть відвідати Клуб Молодих Мам двічі на тиждень-щосереди та щосуботи. Проводить заняття Анна Тягла, педагог за освітою та молода матуся з досвідом, допомагають їй волонтери, студенти факультету психології КДПІ. Від звичайних центрів раннього розвитку дитини нас відрізняє те, що діти працюють на заняттях разом з мамами, матусі вчаться працювати і відпочивати разом зі своїми малюками, вчаться робити дивовижні іграшки з простих речей та радіти успіхам своєї дитини. Всі заняття безкоштовні. 

Бажання створити Простір щирого спілкування для молоді заради їхньої адаптації та прискорення інтеграції, переросло  в щось набагато більше. І вже сьогодні  бачимо народження проекту в проекті, а можливо завтра ми будемо ділитись своїм досвідом і запалимо ВАТРИ в інших містах України. Ми відкриті для співпраці та маємо щире бажання ділитись досвідом.

Контакти

  • Олена Титова
  • 067-301-70-88

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.