bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активісти Студентського братства захищають дерева як «щит планети від зміни клімату»
02.11.2016

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентське братство» проводить низку заходів з метою популяризації шанобливого ставлення молоді до дерев, яких активісти називають «захисниками Планети від глобального потепління». Після серії екопросвітницьких заходів, які за підтримки органів управління освітою відбулися у школах чотирьох областей України, було організовано молодіжну екомандрівку до Регіонального ландшафтного парку «Краматорський».

У акції взяли участь волонтери ВМГО «Студентське братство» - студенти та школярі, залучені до волонтерської діяльності під час екоуроків з проблем зміни клімату.

Дарина Молодченко - учениця 11 класу краматорської школи №8 (де ВМГО «Студентське братство» проводила екоуроки) розповіла журналістам та учасникам акції: «ми сюди прийшли, щоб показати як дітям і так і дорослим, що потрібно саджати дерева, не смітити, допомагати природі».

Координатор акції Анна Черковська (волонтер ВМГО «Студентське братство», студентка Донбаського державного педагогічного університету розповіла, що дерева є «щитом нашої планети, який захищає її від зміни клімату, бо вони поглинають парниковий – вуглекислий газ, тому дерева треба всіляко оберігати». Анна зазначила, що протягом осені 2016 року вона з колегами-волонтерами Студентського братства у рамках проекту «Школа громадянської освіти для молоді Сходу України», яка відбувається за підтримки ТОВ «Будівництво і монтаж», провела екоуроки з проблем зміни клімату у школах чотирьох областей. Заходи проекту на Донеччині, Луганщині, Харківщині та Одещині включали демонстрацію відеороликів, телесюжетів, а також екологічні ігри.

Анна закликала учасників екомандрівки Студентського братства взяти участь в облаштуванні   РЛП «Краматорський»  спільно з екологами та екоактивістами з МБО «Екологія-Право-Людина» та «Екомаг», які надали ландшафтному парку спеціальні охоронні знаки, таблички, проектор та інше обладнання.

Відтак волонтери ВМГО «Студентське братство» розпочали встановлення табличок на екостежці «Лісова Казка».  

Першою лекцією у візит-центрі РЛП «Краматорський» стала презентація експерта МБО «Екологія-Право-Людина», заступника  керівника Національного екоцентру України Олексія Василюка про вплив бойових дій на Донбасі на екологічний стан територій. Еколог розповів, що після падіння одного снаряду «Граду» на присадибній ділянці чи у полі вже не можна вирощувати урожай у радіусі 20 метрів через забруднення землі сіркою.

За підсумком екологічної мандрівки вийшли телесюжети на місцевому телебаченні «САТ» і «САТ+».

Контакти

  • Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентське братство»
  • https://www.facebook.com/vmgosb

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.