bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Полтавщині стартував проект «ТОП чесних декларацій Полтавщини»
19.10.2016

Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр «Європейський клуб» починає проект «ТОП чесних декларацій Полтавщини». Команда проекту планує моніторинг декларацій посадовців із Полтави, Кременчука, Горішніх Плавнів, Лубен, Миргорода, Гадяча.

На першому етапі будуть зібрані так звані “паперові” декларації про доходи. Далі цей «стартовий» пакет документів буде звірено із держреєстрами, а для більш повної картини стилю життя посадовця активісти спробують зібрати дані із соцмереж та інших джерел інформації. Та головне – активісти звірять «паперові» декларації із новими, електронними, внесеними у державний реєстр Е-декларування. Тривалість моніторингу: жовтень, 2016 – березень, 2017.

Хто має шанс потрапити у ТОП? Чиновники і посадовці, хто у першу чергу має подати електронні декларації у 2016 році. Таким чином, у коло осіб моніторингу увійдуть міські голови, секретарі міськрад, прокурор області та міські прокурори, судді, керівництво теруправлінь поліції, фіскальної служби, керівництво Полтавської ОДА та Полтавської облради.

Ініціатори проекту запрошують до співпраці усіх зацікавлених осіб з метою створити в Полтавській області команду активістів-антикорупціонерів. Участь у проекті – на волонтерських засадах, але поточні витрати на витяги із держреєстрів, запити тощо буде відшкодовано. Таким чином, учасники проекту зможуть отримати практичні навички отримання та аналізу даних.  Журналісти, які долучаться до проекту, матимуть доступ до унікального контенту для своїх видань. Додаткові бонуси до кропіткої роботи над деклараціями – компанія однодумців, навчальні вебінари, консультування у фахівців, одноденний семінар у Полтаві та виїзні зустрічі у містах обласного підпорядкування. У кінці проекту заплановано презентацію видання «ТОП чесних декларацій» та спільний навчальний семінар з питання електронного декларування для громадських активістів і місцевих чиновників.

Якщо хочете долучитися до проекту – заповність анкету якомога швидше. Перший навчальний вебінар заплановано на жовтень.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.