bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ГО «Студентське братство» провела презентації щодо зміни клімату для школярів та студентів
14.10.2016

Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Студентське братство» розпочала просвітницьку кампанію для роз’яснення молоді проблем парникового ефекту та зміни клімату, а також залучення юних громадян до громадської еколого-просвітницкої діяльності. Заходи відбуваються у навчальних закладах Луганської, Донецької і Харківської областей в рамках одного з компонентів проекту «Школа громадянської освіти для молоді Сходу України», який здійснює ВМГО «Студентське братство» за підтримки евакуйованої з окупованого Донецька будівельної компанії «Будівництво і монтаж».

ВМГО «Студентське братство» ставить собі за мету поширення серед молоді розуміння процесів зміни клімату, способів стримування/зменшення викидів в атмосферу, мінімізації інших факторів розвитку парникового ефекту, який призводить до глобального потепління. Юні лектори під час презентацій серед однолітків завдяки мотивуючим відеороликам та екологічним іграм поширюють розуміння проблеми зміни клімату і на власних прикладах розкривають способи громадської участі у захисті довкілля.

Під час просвітницьких заходів лектори Студентського братства використовують посібник «Граючи змінюємо світ: посібник екологічних ігор з тематики зміни клімату», що розроблений спільно ГО «Колегія екологічної освіти «Світ Освіт» та Всеукраїнським екологічним клубом «Зелена Хвиля» за підтримки Національного екологічного центру України у рамках програми Climat Forum East II.

Своєрідний старт громадської просвітницької кампанії з тематики зміни клімату  відбувся під час еколого-просвітницької акції «Захистимо дерева – щит Планети від зміни клімату», яка булавідображена в ефірі п’яти телеканалів: «Еспресо-TV», «САТ», «До тебе», «САТ+» і «Донбас».

Використовуючи київський досвід, викладений у посібнику «Адаптація до зміни клімату: зелені зони міст на варті прохолоди», виданого ГО УЕК "Зелена Хвиля" за підтримки Національного екологічного центру України в рамках програми Climat Forum East II , активісти ВМГО «Студентське братство» планують провести громадське лобіювання необхідних рішень міських рад на Сході України у сфері озеленення із застосуванням саме тих дерев, які найкраще захищають від надмірної спеки, що  стала одним з проявів зміни клімату. Адже під час глобального потепління збільшується кількість спекотних днів у наших містах влітку і саме такі дерева як гіркокаштани (на прикладі проведеного у м.Києві дослідження) можуть забезпечити потужніше, порівняно з іншими деревами, затінення і охолодження поверхні у містах.

Завдяки екоурокам школярі та студенти почали дізнаватися, як ще під час навчання в школі, коледжі чи університеті, кожен може щось зробити для довкілля, для протидії зміни клімату, для захисту свого міста від літньої спеки, зокрема, шляхом лобіювання відповідних способів озеленення у містах тощо. Член Правління ВМГО «Студентське братство» Уляна Ковальчук зазначила, що для початку цієї діяльності було обрано саме Луганську, Донецьку та Харківську області тому, що вони є серед регіонів України, де найбільше викидів в атмосферу, які спричиняють зміну клімату на Планеті. 

Підтримку в проведенні екоуроків Студентському братству надають органи управління освітою на обласному, районному, міському рівнях, а також адміністрації навчальних закладів. Залученню своїх студентів до числа волонтерів ВМГО «Студентське братство», які проводитимуть екологічні ігри та презентації у школах, сприяють адміністрації педагогічних університетів і колеждів, де вчаться майбутні педагоги.

Контакти

  • ГО «Студентське братство»
  • https://www.facebook.com/vmgosb

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.