bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Одещини долучилася до просування децентралізації
26.09.2016

Молодь Одещини долучилася до просування децентралізації. Інформаційно-аналітичний центр «Логос» організував презентації реформи децентралізації серед студентів та старшокласників Одеси та області.

Інформаційно-аналітичний центр «Логос» організував презентації реформи децентралізації серед студентів та старшокласників Одеси та області. Лекторами  на «уроках децентралізації», де роз’яснюють переваги реформи, стали члени Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Студентське братство» Віталій Іванов, Анастасія Харевич, Уляна Ковальчук. Загалом на презентаціях, проведених на Одещині побували понад 500 педагогів, студентів та старшокласників.

Інформаційно-аналітичний центр «Логос» у співпраці з ВМГО «Студентське братство» впроваджує  проект, пов’язаний із здійсненням інформаційно-просвітницької та адвокаційної кампанії для формування спроможних громад низки областей України, зокрема, Одещини. Цей проект відбувається у рамках програми ЄС «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом Громадянського Суспільства в партнерстві з Фондом Східна Європа і фінансується Європейським Союзом.

Під час презентацій молодь серед іншого побачила телесюжет про успішний досвід Польщі щодо децентралізації, відеоролики Інституту Громадянського Суспільства щодо реформи та поширених міфів, які стоять на заваді її впровадження. Крім того, молодіжній аудиторії було запропоновано  переглянути відеосюжет каналу 112, в якому відображено «історію успіху», коли активістам ВМГО «Студентське братство» вдалося організувати на основі молоді районного центру «агітбригаду» із децентралізації, яка їздить по сусідніх селах, виступає у сільських школах, роз’яснює реформу, пропагує волонтерство для розвитку громади, спілкується з освітянами, старшокласниками, а також сільськими головами. Таким чином юні одесити дізналися як молоді громадяни можуть брати активну участь у просуванні реформи та формуванні нових спроможних громад.

Після презентацій одеські старшокласники і студенти записалися у волонтери та виразили бажання роз’яснювати суть реформи у громадах, їздити по селах разом з активістами ВМГО «Студентське братство» та експертами центру «Логос».

Контакти

  • ВМГО “Студентське братство”
  • https://www.facebook.com/vmgosb

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.